ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εκλογές με αιχμές: Παρασκήνια από τη συνέλευση της Football League

Εκλογές με αιχμές: Παρασκήνια από τη συνέλευση της Football League

Στην προεδρία ξανά ο Λεουτσάκος - Το άκυρο ψηφοδέλτιο, η «ένσταση» Λυχναρα και η τοποθέτηση Θωμαϊδη για «μεγάλα αφεντικά»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος είναι εκ νέου πρόεδρος της Λίγκας, μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Δικαίωμα ψήφου είχαν 13 ΠΑΕ, αλλά και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, με τον Λεωνίδα Θωμαΐδη, ωστόσο, να καθιστά σαφές ότι θα απέχει από τη διαδικασία.

 

Ο Ηρακλής δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία, λόγω του ότι δεν έγινε ακόμη ΠΑΕ. Οι ψήφοι ήταν 6-5 υπέρ του Λεουτσάκου.

 

Λευκό ψήφισε ο Καραϊσκάκης, ενώ άκυρο βγήκε ένα ψηφοδέλτιο, με το όνομα του Λυχναρά, καθώς ήταν σκισμένο, με την εφορευτική επιτροπή να μην το μετρά, παρά την αντίρρηση του τελευταίου. Οι ψήφοι ήταν 2-1. Εγκυρο έκρινε ότι ήταν ο Οταπασίδης (Δόξα Δράμας) και άκυρο οι Χατζηιωάννου (Απόλλων Πόντου) και Μπακαλάρος (Παναχαϊκή).

 

«Ασκηθείσα πίεση»

 

Ο Αρης Λυχναράς μετά την εξέλιξη με την ψήφο, δήλωσε ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, διότι του στέρησε την έκτη ψήφο. Επίσης, με δήλωσή του άφησε σαφέστατες αιχμές για τις δηλώσεις του Θωμαΐδη. «Οταν οι εκπεφρασμένες δημόσιες δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΠΟ, οι οποίες συνεπικουρούνται από τις δηλώσεις του επανεκλεγέντος Προέδρου της Ενωσης, ομιλούν περί «ασφυκτικών πιέσεων» που δέχθηκαν «από τα μεγάλα αφεντικά» οδηγούν σε αυταπόδεικτο και αυτονόητο συμπέρασμα ότι «από... την μεγάλη άνωθεν ασκηθείσα... πίεση, μπορεί να σκισθεί και κανένα ψηφοδέλτιο υπέρ Λυχναρά, για να πάρουμε οριακά τις εκλογές. Οπερ και εγένετο και ο νοών νοήτω!!!!», ήταν μεταξύ άλλων η δήλωση του Λυχναρά.

 

Το έγγραφο από την ΕΠΟ

 

Οσο για την αποχή της ΕΠΟ από τις εκλογές; Το ανακοίνωσε πριν από τη διαδικασία ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στο ΔΣ της Λίγκας, Λεωνίδας Θωμαΐδης, τονίζοντας ότι απέχει «επειδή το αποφάσισαν τα μεγάλα αφεντικά».

 

Εξήρε πάντως την προσπάθεια του Λεωνίδα Λεουτσάκου, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του. Ο Λεουτσάκος μιλώντας χθες στο «Metropolis 95,5» τόνισε ότι δεν ψήφισε ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, λόγω εγγράφου, που εστάλη στα γραφεία της Λίγκας από την Ομοσπονδία.

 

Οι δύο αντιπρόεδροι

 

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας επισήμανε για ανάγκη συνάντησης με τη Super League, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να καταγραφεί ότι πέρα από τον πρόεδρο, ψηφοφορία έγινε και για τους δύο αντιπροέδρους.

 

Οι Μπακαλάρος και Γιαννόπουλος θα είναι στο πλευρό του Λεουτσάκου. Ο τελευταίος ήταν αντιπρόεδρος στον Πανσερραϊκό και η επανεκλογή του έγινε αυτή τη φορά με τον Αιγινιακό!

 

Πέρα από τον Μπακαλάρο, υποψηφιότητα έθεσε και ο Οταπασίδης της Δόξας Δράμας. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής βγήκε α’ αντιπρόεδρος με 7-6 ψήφους.

 

Επικύρωση βαθμολογίας

 

Νωρίτερα, επικυρώθηκε η βαθμολογία και εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

X