ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εκαναν το ποδόσφαιρο σαν τα… μούτρα τους

Εκαναν το ποδόσφαιρο σαν τα… μούτρα τους

Ο Γιώργος Μπούζος αναλύει τις σκέψεις του για το σημερινό Ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις Ελληνικές...πατέντες

Είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό! Άλλωστε στη σημερινή στυγνή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου τίποτε δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει. Προφανώς δεν τα έχουμε δει όλα! Όμως το γεγονός- η προοπτική καλύτερα- οι ομάδες της Σούπερ λίγκα να γίνουν 36 ξεπερνάει και την πλέον νοσηρή φαντασία. Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την σκηνή είναι ο μπερτές του καραγκιόζη!

 

Όλα αυτά έχουν την υπογραφή της πολιτείας που σκέφτεται πώς μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ομάδων, αφού πρώτα τις αυξήσει μέχρι τον… Θεό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά για να πείσει τις ομάδες να υπογράψουν την αύξηση τους σκέφτεται να τις πριμοδοτήσει πλουσιοπάροχα από την τσέπη του ελληνικού λαού! Δηλαδή του κορόιδου.

 

Μέχρι χθες, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα που τελείωσε, οι  ομάδες ήταν 16. Μετά από λίγο έπεσε στο τραπέζι να γίνουν 20, μετά 24 και αισίως 36. Δηλαδή ένα πρωτάθλημα σαλάτα μέχρι τον Ιανουάριο. Από εκεί και ύστερα θα επιχειρηθεί ένα ξεσκαρτάρισμα προκειμένου να πάμε στην μείωση για τη νέα περίοδο όπου η σκέψη  θέλει τις ομάδες να γίνονται 10-12.

 

Πραγματικός μύλος. Ελληνική πατέντα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι το πρωτάθλημα είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει- για να είμαστε ειλικρινείς στα χαρτιά ορίστηκε η σέντρα να δοθεί στις 25 Αυγούστου- και το σημαντικότερο πόσες ομάδες θα σταθούν στην αφετηρία για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Η αποθέωση της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας.

 

Όλα στο μίξερ με άγνωστο φινάλε και χωρίς παραμέτρους ή προϋποθέσεις. Αρκεί να εξυπηρετηθεί ο σκοπός χωρίς να ανοίξει μύτη. Δηλαδή έχουμε φτάσει στο σημείο, το κράτος να προσπαθεί να δελεάσει παράγοντες που έκαναν το ποδόσφαιρο σαν τα… μούτρα τους, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτά με κομμάτι από την φορολογία του στοιχήματος. Δηλαδή, αντί για παράδειγμα τα λεφτά να πάνε στην υγεία ή στην παιδεία, να κατευθύνονται στις τσέπες των παραγόντων. Μήπως πάμε για εκλογές και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

X