ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εγκλημα αποτελεί ο εφησυχασμός, τελικός και με τα... Ασπρα Χώματα

Εγκλημα αποτελεί ο εφησυχασμός, τελικός και με τα... Ασπρα Χώματα

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την συγκέντρωση και ενθουσιασμό που πρέπει να δείξει ο Δικέφαλος κόντρα στην Κέρκυρα, χωρίς να την υποτιμήσει

Σ’ αυτή την αγωνιστική, άπαντες περιμένουν να συμβούν τα αυτονόητα στους αγώνες των διεκδικητών του τίτλου. Δηλαδή να κερδίσουν και οι τρεις. Ο Ολυμπιακός τη Λαμία, η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ την Κέρκυρα.

 

Το φετινό Πρωτάθλημα, ωστόσο, έχει αποδείξει ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Οχι γιατί έγιναν ομαδάρες οι «μικροί», αλλά γιατί οι «μεγάλοι» έχουν αγωνιστικές αδυναμίες που στοιχίζουν απώλειες βαθμών.

 

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μια ομάδα, που, μετά τον Πλατανιά, έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για υποβιβασμό. Είναι πολύ αδύναμη η Κέρκυρα και ούτε καν πρέπει να συζητιέται το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα. Ενας ΠΑΟΚ στοιχειωδώς σοβαρός θα περάσει νικηφόρα από το νησί και αυτό περιμένουν να συμβεί οι οπαδοί του. Αλλωστε, τώρα πια δεν υποφέρει η ομάδα από... έλλειψη αυτοπεποίθησης, όπως συνήθιζε να μας λέει ο Λουτσέσκου για να δικαιολογήσει τις εκτός έδρας αποτυχίες του πρώτου γύρου.

 

Για την ΑΕΚ, αλλά και για τον Ολυμπιακό, ας μην είναι κανείς σίγουρος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αξιόλογη ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά σε ανώτερο θεωρητικά αντίπαλο, ακόμη και σε εκτός έδρας αγώνα. Ακόμη και η Λαμία, όμως, μπορεί να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, όπως την έκανε, σε δύο μάλιστα ματς, στον Παναθηναικό για το Κύπελλο. Αλλά κι αν δεν χάσουν βαθμούς οι δύο της Αθήνας αυτή την αγωνιστική, είναι βέβαιο ότι θα χάσουν στις επόμενες. Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κερδίσει στην Κέρκυρα, ώστε να περιμένει να γελάσει σε βάρος των άλλων δύο ή ενός από τους δύο και όχι να γελάσουν σε βάρος του οι άλλοι δύο ή ο ένας από τους δύο.

 

Λέμε, νομίζω, τα αυτονόητα. Και έχουμε την ελπίδα ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν κάνει πλέον βίωμά τους την αναγκαιότητα της κατάκτησης αυτού του Πρωταθλήματος, όχι απλά επειδή το θέλει πολύ ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αλλά γιατί παρουσιάζεται και φέτος μια τεράστια ευκαιρία, που θα είναι ασυγχώρητοι αν την αφήσουν να πάει χαμένη, όπως πέρσι.

 

Ακόμη και το αυριανό παιχνίδι στην Κέρκυρα είναι ένας τελικός και μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να το δουν, για να παίξουν σαν ΠΑΟΚ και να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Χωρίς άγχος, αλλά με πάθος και ενθουσιασμό. Με πείσμα και με πίστη στον στόχο. Και, φυσικά, χωρίς καμία υπεροψία απέναντι στον αντίπαλο. Ακόμη και με τα... Ασπρα Χώματα να παίξει ο ΠΑΟΚ στην πορεία του προς τον τίτλο, τελικός θα είναι και για να κερδηθεί θα χρειαστεί σοβαρότητα, ψυχή και καλό ποδόσφαιρο. Ο εφησυχασμός, όταν ο αντίπαλος είναι «μικρός», ισοδυναμεί με έγκλημα...

X