ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ευτυχώς το ντέρμπι είναι εδώ…

Ευτυχώς το ντέρμπι είναι εδώ…

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί και σχολιάζει την κλήρωση του Κυπέλλου η οποία απέφερε το μεγάλο ντέρμπι της πόλης

Επιτέλους! Η Θεσσαλονίκη αναπνέει και αντεπιτίθεται. Μετά από τέσσερα χρόνια το ντέρμπι ΠΑΟΚ- Άρη επιστρέφει συντομότερα από ποτέ. Η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας έκλεισε το μάτι στους δύο αιωνίους αντιπάλους και τους έκλεισε ραντεβού την επομένη εβδομάδα στην Τούμπα. Και ο κόσμος πήρε φωτιά!

 

Τα social media αναστέναξαν από τις αναρτήσεις καθώς ο πυρετός χτύπησε κόκκινο. Το παιχνίδι μπορεί να μην έχει βαθμολογική αξία καθώς αναμένεται και οι δύο να περάσουν στην επόμενη φάση- προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο- αλλά το γόητρο παραμονεύει στην γωνία. Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Άρη σε όλα τα αθλήματα, ακόμα και στο τάβλι, είναι ντέρμπι!

 

Η αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Για τον ΠΑΟΚ ήρθε σαν κερασάκι σε μια σειρά αγώνων που προκαλούν πονοκέφαλο. Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να αισθάνεται δύσκολα… Κι αυτό γιατί θα πρέπει μέσα σε 10 μέρες να οργανώσει και να διαχειριστεί ρόστερ και κούραση για την Τσέλσι, την ΑΕΚ, τον Άρη και αμέσως μετά τον Ολυμπιακό.

 

Κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του Ρουμάνου τεχνικού. Η αισιοδοξία υπάρχει αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι όλα μπορούν να έρθουν όπως τα σχεδιάζει ή τα έχει στο μυαλό του. Ο ΠΑΟΚ σε όλα τα παιχνίδια μπορεί να φαντάζει και να παίζει μόνο για την νίκη αλλά και η απώλεια είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι κάτι που στην Τούμπα δεν θέλει να σκέφτεται κανένας.

 

Στον Άρη όσο κι αν θα ήθελε ο Ερέρα να έχει την προσοχή του πρώτα στο πρωτάθλημα, η κόντρα με τον ΠΑΟΚ τον αναγκάζει από νωρίς να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Μ΄  ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη δεν αστειεύεται κανένας. Εδώ στη σέντρα θα μπουν η αίγλη, το γόητρο και η ιστορία των δύο αιωνίων αντιπάλων. Κι αυτό είναι πάνω από όλα, βαθμούς, εισπράξεις…

 

Το ντέρμπι που μας έλειψε τέσσερα ολόκληρα χρόνια είναι εδώ! Ευτυχώς!

X