ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ευτυχία της δικαίωσης από τον Ιβάν και η αποθέωση από τους απέναντι

Η ευτυχία της δικαίωσης από τον Ιβάν και η αποθέωση από τους απέναντι

Με τον Ιβάν Σαββίδη στον προεδρικό θώκο ο ΠΑΟΚ έγινε κυρίαρχος στην Ελλάδα και τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμα καλύτερα για την ομάδα

Μια μέρα σαν τη χθεσινή, επτά χρόνια πριν, ο Ιβάν Σαββίδης συμφωνούσε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, να αναλάβει την ΠΑΕ. Μια μέρα σαν τη σημερινή, επτά χρόνια πριν, την αμέσως επόμενη δηλαδή της συμφωνίας, εμφάνιζε μεγαλοπρεπώς κάτι λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ και αποκτούσε το 51% των μετοχών.

 

Αργησε έξι ολόκληρα χρόνια να γίνει αφεντικό του ΠΑΟΚ, αφού το καλοκαίρι του 2006 συνάντησε αξεπέραστα εμπόδια, ωστόσο αφ’ ενός η ποντιακή επιμονή του, αφ’ ετέρου η οικονομική εξαθλίωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που, νομοτελειακά, είχε πλέον συντελεστεί, οδήγησαν στην πολυαναμενόμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς. Ουσιαστικά, τον Αύγουστο του 2012, ο ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά στα χρονικά, αποκτούσε έναν ισχυρό επενδυτή κι αυτό αποδείχτηκε με τον πιο πειστικό τρόπο στην επταετία που μεσολάβησε μέχρι σήμερα.

 

Τον Αύγουστο του 2019 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ξέρει τι πάει να πει χρέη. Δεν αποτελεί είδηση το αν πληρώθηκαν οι παίκτες, οι προπονητές και οι υπάλληλοι. Αντίθετα, όλοι οι τυχεροί, που δουλεύουν στον ΠΑΟΚ, ζουν ζωή χαρισάμενη.

 

Οπως και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όχι μόνο απαλλάχτηκε από τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και φιγουράρει ως η κορυφαία ελληνική ποδοσφαιρική εταιρία σε οικονομική ευμάρεια, αναπτυξιακή πορεία και προοπτικές.

 

Σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει στη συλλογή του άλλα τρία Κύπελλα και δύο Πρωταθλήματα (αυτό που χαρίστηκε στην ΑΕΚ δεν το αναγνωρίζουν ούτε οι σοβαροί ΑΕΚτσήδες) και πείθει ότι είναι η ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Αυτό που είχαμε κουραστεί να λέμε και να γράφουμε μέχρι και το 2012 περί αλλαγής σελίδας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ή περί νέας εποχής, περισσότερο εκφράζοντας τους ευσεβείς πόθους μας και λιγότερο πιστεύοντας ότι θα το ζήσουμε, αποτελεί γεγονός. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε εποχή επί Ιβάν Σαββίδη, άλλαξε και επίπεδο. Είναι σε άλλη διάσταση. Σε άλλες διαστάσεις, για την ακρίβεια. Εγινε τρισδιάστατος.

 

Εχει πολύ χρήμα, έχει καλή ομάδα, το μέλλον του ανήκει. Οπου μέλλον, πρέπει να προσθέσουμε και τη σημαντικότερη από τις ευεργεσίες του Ιβάν. Την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Του υπερσύγχρονου γηπέδου, που ονειρεύονται όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ και μαζί τους ο ίδιος ο μαξιμαλιστής, σύμφωνα με τον αυτο-χαρακτηρισμό του- Ιβάν.

 

Καθότι συνομήλικός του, αντιλαμβάνομαι ότι από τώρα σχεδιάζει την επόμενη μέρα, βλέποντας σε βάθος χρόνου. Τα χρόνια περνούν γρήγορα, συνεπώς ο σώφρων οικογενειάρχης και ο σώφρων επιχειρηματίας φροντίζει να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του και της επιχείρησής του. Ε, λοιπόν, το κληροδότημα που λέγεται ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει καθόλου. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δυο γιους, γι’ αυτό ανέκαθεν πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός. Εχει πλούσιο μέλλον με την οικογένεια Σαββίδη. Γιατί, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο Ιβάν δεν θα αντέχει άλλο ή δεν θα μπορεί να ασχοληθεί, θα είναι εκεί δύο ώριμοι άνδρες, όχι μόνο με σεβασμό για όσα περνούν στη δικαιοδοσία τους, αλλά και με εύλογο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ, που μία ή δύο κόρες λογικά θα ήταν δύσκολο να είχαν, αλλά και να είχαν θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να το διαχειριστούν...

 

Αυτή τη μέρα – επέτειο, αισθάνομαι προσωπικά ευτυχής, διότι δεν ανήκα, το 2006, στο… πολυπληθές στρατόπεδο των διαφωνούντων με τον Ιβάν και των αμφισβητούντων τις προθέσεις του. Δεν ανήκα στους σταθερά απέναντί του και απέναντι στην προοπτική να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ πραγματικό επενδυτή.

 

Ανήκα στην… ολιγομελή ομάδα όσων υποστήριξαν με σθένος την ανάμειξή του στην ΠΑΕ, για να απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ από τις αμέτρητες παθογένειές του και να απελευθερωθεί για πάντα από τους κάθε λογής αυτόκλητους μπατιροσωτήρες του.

 

Ο χρόνος δικαιώνει ή διαψεύδει. Είμαι, λοιπόν, ευτυχής γιατί με δικαίωσε, διαψεύδοντας τους αντιφρονούντες που σήμερα αποθεώνουν τον Ιβάν, ενώ τότε δεν επέτρεπαν σε κανέναν να αγγίξει τον ΠΑΟΚ “τους”...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X