ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εφταιγε ο Ερέρα ή ήταν το εξιλαστήριο θύμα;

Εφταιγε ο Ερέρα ή ήταν το εξιλαστήριο θύμα;

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την απόφαση του Άρη να απομακρύνει τον Πάκο Ερέρα από τον πάγκο του και να ψάξει για διάδοχό του

 

 Η λύση της συνεργασίας του Αρη με τον Πάκο Ερέρα, είναι το κλασικό παράδειγμα του απόλυτου παραλογισμού ο οποίος επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Ένα… διαζύγιο χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος που να το δικαιολογεί, αφού δεν μπορεί να είναι καταστροφικό για μια ομάδα που έλειπε τέσσερα χρόνια από την Super League ότι έχασε από τον πρώτο της βαθμολογίας (ΠΑΟΚ), από την περσινή πρωταθλήτρια (ΑΕΚ) από έναν εκ των πλέον ισχυρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Ολυμπιακός) και από μια ομάδα που είναι σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια (Πανιώνιος)

 

Όμως, αυτό είναι το αποτέλεσμα σε κάθε ομάδα που δεν έχει ισορροπίες στο εσωτερικό της, που δεν έχει ένα πλάνο, μία στόχευση η οποία να προκύπτει βάσει κριτηρίων και όχι βάσει μιας πίεσης η οποία ασκείται από ένα περιβάλλον το οποίο ζητάει πράγματα τα οποία είναι ανέφικτα.

 

Διότι, δυστυχώς για τον Αρη, οι νίκες απέναντι σε ομάδες σαν την Λαμία ή την ΑΕΛ, ή τον Λεβαδειακό, θεωρήθηκε ότι ήταν τόσο σημαντικές, σαν να είχε νικήσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

 

Δεν ήταν έτσι, όμως, και το καταλάβανε πολύ καλά όταν ήρθε η ώρα να παίξουν πραγματικά δύσκολα ματς.

 

Διώχνοντας τον Ερέρα, ο Αρης απέδειξε ότι εξακολουθούν να τον κυνηγάνε λάθη του παρελθόντος. Κάτι που αποδείχθηκε, επίσης, και με την ευκολία της μετάβασης από τον τρελό ενθουσιασμό των πρώτων αγωνιστικών, στην ισοπέδωση των τελευταίων ημερών.

 

Ετσι δεν χτίζονται ομάδες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν θέλεις να δημιουργήσεις, πρέπει να κάνεις υπομονή, να στηρίξεις στα δύσκολα, να ρισκάρεις.

 

Η διοίκηση του Αρη ακολούθησε τον εύκολο δρόμο. Ο,τι κάνουν όλες οι ομάδες στην Ελλάδα: μετά από δυο-τρία άσχημα αποτελέσματα, διώχνουν τον προπονητή.

 

Και το θέμα είναι ότι η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ το πιο δυναμικό κομμάτι των οπαδών, ο Super 3, καλούσε το βράδι της Κυριακής την διοίκηση «να αποφασίσει με ηρεμία για το καλό της ομάδας και όχι για να πετάξει κάποιον σαν εξιλαστήριο θύμα για να κοπάσουν οι αντιδράσεις του κόσμου»

 

Θεωρούσαν, δηλαδή, οι οπαδοί ότι θα είναι εξιλαστήριο θύμα ο Ερέρα και όχι ο υπεύθυνος για τις ήττες, αλλά η άποψή τους ουδόλως απασχόλησε την διοίκηση, η οποία ήθελε ξεκάθαρα να φορτώσει στον προπονητή τις απανωτές ήττες και να προχωρήσει στην αναζήτηση του διαδόχου του… 

 

 

X