ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ευκαιρία του Άγγελου Αναστασιάδη…

Η ευκαιρία του Άγγελου Αναστασιάδη…

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τα σενάρια που θέλουν τον Άγγελο Αναστασιάδη στη θέση του προπονητή στην Εθνική ομάδα

Ο Άγγελος Αναστασιάδης προπονητής στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου; Το ρεπορτάζ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: ο Σκίμπε βρίσκεται στην δυσμένεια της ΕΠΟ, κάποιοι μιλούν ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Γραμμένου και μετράει αντίστροφα. Σ΄ αυτή την περίπτωση υπάρχει έτοιμος ο διάδοχος του.

 

 

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε εξωτερικεύσει ανύποπτο χρόνο ότι είχε δύο όνειρα: να καθίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας και του ΠΑΟΚ. Το δεύτερο το έκανε πράξη με επιτυχία, όχι μία αλλά περισσότερες φορές. Αυτό που δεν κατάφερε μέχρι στιγμής είναι να περάσει το κατώφλι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

 

 

Η επιλογή στο πρόσωπο του μπορεί να φαίνεται αμφιλεγόμενη καθώς βρίσκεται στη δύση της καριέρας του αλλά δεν παύει να είναι δίκαιη και σωστή. Ο Αναστασιάδης μπορεί να έχει φανατικούς εχθρούς και ορκισμένους φίλους, αλλά υπάρχει κάτι στο οποίο είναι μοναδικός: η ψυχολογία!

 

 

Εκεί είναι μέτρ χωρίς αμφιβολία. Δεν παίζεται κι αυτό το μοναδικό προσόν του φαντάζει ως υπερόπλο όταν μιλάμε για την εθνική ομάδα. Εκεί η δουλειά σε σχέση με τους συλλόγους έχει μια διαφορά. Στο σύλλογο χρειάζεται οργάνωση, προγραμματισμός, καθημερινή σκληρή δουλειά. Στην εθνική ο προπονητής έχει τους παίκτες στη διάθεση του μόνο για λίγες μέρες. Κι εκεί πρέπει να ψάξει και να μιλήσει σε χρόνο ρεκόρ στην ψυχή τους. Να τους κάνει οικογένεια. Τα συστήματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα…

 

 

Να γιατί ο Αναστασιάδης είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή. Όπως σωστή επιλογή θα ήταν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην περίοδο της πρωτοκαθεδρίας του. Η εθνική χρειάζεται προπονητή που δεν θα παίρνει χαρτάκι, δεν θα κάνει χατίρια, θα είναι δίκαιος και θα κοιτάει την δουλειά του.

 

 

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ο Αναστασιάδης τα έχει με το παραπάνω. Είναι μια ευκαιρία που την δικαιούται και πρέπει να την πάρει. Σήμερα η δουλειά σε εθνική ομάδα του ταιριάζει περισσότερο από ποτέ. Πολύ περισσότερο από τον εργαστεί σε σύλλογο. Ακόμα κι αν επρόκειτο για τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ…

 

Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (16/10)

X