ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ευφυής γεωργίας, το κλειδί για φθηνότερο και πιο ποιοτικό κρασί

Η ευφυής γεωργίας, το κλειδί για φθηνότερο και πιο ποιοτικό κρασί

Πώς το κρασί θα είναι πιο φθηνό αλλά δεν θα χάσει σε ποιότητα

 

Πρόγραμμα ευφυούς γεωργίας προτείνει την παραγωγή κρασιού χαμηλότερου κόστους με την χρήση των νέων τεχνολογιών.

 

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Τηλεπικοινωνιακών Λογισμικών και Συστημάτων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ερευνών Waterford στην Ιρλανδία ισχυρίζεται ότι με την χρήση έξυπνων εργαλείων διαχείρισης του περιβάλλοντος, αισθητήρων και υπερυπολογιστών μπορεί να παραχθεί φθηνότερο και πιο γευστικό κρασί.

 

Ένα σχέδιο για χάρη του οποίου έχουν εγκατασταθεί αισθητήρες σε αμπελώνες της Ισπανίας. Οι αισθητήρες συλλέγουν τα δεδομένα και τα αποστέλλουν σε έναν υπερυπολογιστή, ο οποίος παρακολουθεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και δημιουργεί ειδοποιήσεις για το πότε οι καιρικές συνθήκες ωφελούν την καλλιέργεια του αμπελιού.

 

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα χρήσης των τεχνολογιών ευφυούς γεωργίας και ιδιαίτερα για τη χρήση υπερυπολογιστών για την αξιοποίηση των μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των μελλοντικών γεωργικών πρακτικών», όπως τόνισε ο διευθυντής της έρευνας, Δρ Sasitharan Balasubramaniam.

 

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πρόγραμμα Cybele, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξετάζει πέντε περιπτωσιολογικές μελέτες στις καλλιέργειες και τέσσερις που εξετάζουν το ζωικό τομέα.

 

Οι γεωργοί, οι σύμβουλοι και οι ακαδημαϊκοί επιστήμονες, οι οποίοι εντάσσονται στο εν λόγω project, συνεργάζονται για τρία έτη και στοχεύουν στην μείωση των αποβλήτων από τα τρόφιμα, στη βελτίωση της μεταχείρισης των ζώων και στην αύξηση της ποιότητας και της απόδοσης στην παραγωγή τροφίμων στην Ε.Ε.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Ιστοσελίδα: www.agromacedonia.gr

email: info@agromacedonia.gr

facebook: https://www.facebook.com/AgrifoodMacedonia/

X