ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εφαλτήριο εκτόξευσης το έπος της 12ης Μαϊου

Εφαλτήριο εκτόξευσης το έπος της 12ης Μαϊου

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την σπουδαιότητα της κατάκτησης του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ

Όπως και στο χθεσινό μας σχόλιο, έτσι και στο σημερινό θα σταθούμε στην ξεχωριστή σημασία που παρουσιάζει η κατάκτηση του συγκεκριμένο τίτλου. Τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Οι ιδιαιτερότητες των συνθηκών όπως και η στιγμή που πραγματοποιήθηκε αυτός ο άθλος, θα μπορούσε να πει κανείς ότι «συνωμότησαν» για να ξεσκεπάσουν τα όσα άνομα και ανέντιμα επιχείρησαν κάποιοι, για να ρίξουν τις μάσκες των υποκριτών και για να αποκαλύψουν σε όλο του το… τραγικό μεγαλείο ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πραξικοπήματα.

 

Επιπρόσθετα όμως έδωσαν και την ευκαιρία στους πανέλληνες ποδοσφαιρόφιλους να «διαχωρίσουν» και να «διευκρινίσουν» πολλά συγκεχυμένα και μυστηριώδη του χώρου. Η 12η Μαΐου με το έπος των αετών του βορρά σίγουρα θα καταγραφεί σαν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σαφέστατα και του θριαμβευτή ΠΑΟΚ. Καταλυτικός ήταν ο ρόλος της μαγικής βραδιάς.

 

Επειδή δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε και σήμερα με τα «λερωμένα» και «άπλυτα» της γνωστής φάρας του ποδοσφαιρικού μας κατεστημένου, θεωρούμε πως μια προσπάθεια προσέγγισης από μέρους μας στα όσα σημαντικά προέκυψαν για τον ΠΑΟΚ είναι επίκαιρη αλλά και επιβάλλεται. Πιστεύουμε πως μια «πρώτη γεύση» πήραμε όλοι από τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου στα… «επινίκια». Ο παρορμητικός και παθιασμένος Πόντιος, αυθεντικός και μπεσαλής όπως το έχει αποδείξει «χίλιες φορές» μέχρι τώρα, άνοιξε στη κυριολεξία την καρδιά του και άφησε τα συναισθήματα του να ξεχειλίσουν και να γίνουν ένας χείμαρρος πραγματικός.

 

Μέσα από την κατάθεση ψυχής που έκανε, ο καθένας φίλος ή εχθρός μπορεί να βγάλει πολύ εύκολα τα συμπεράσματα του. Απέραντη αγάπη και στήριξη για την ομάδα του και προειδοποίηση αυστηρή για όσους επιχειρήσουν στο μέλλον να την «πειράξουν». Απεριόριστο μπάτζετ!!! Τι σημαίνει αυτό; Μάλλον ότι το κατώφλι της Τούμπας για φέτος θα το διαβούν αποκτήματα μεγάλων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 

Η νέα αγωνιστική περίοδος δηλαδή, θα ξεκινήσει με μια ομάδα τόσο ενισχυμένη, με ένα τέτοιο ποιοτικό ρόστερ που θα μπορεί άνετα να ανταποκριθεί και στους τρεις στόχους του. Οι υπερβάσεις και τα θαύματα πιθανολογείται ότι δεν θα αποτελούν πλέον εκπλήξεις. Τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν αυτή τη στιγμή, εκτός από το να επισημάνουμε ότι το έπος της 12ης Μαΐου προβάλλει με τις τεράστιες ανατροπές κι επιρροές του σε όλα τα επίπεδα, σαν ένα εφαλτήριο για την εκτόξευση του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη σε μια νέα εποχή.

 

 

ΥΓ: Χαμός στο στρατόπεδο των χαμένων και στραπατσαρισμένων ψευτοπρωταθλητών. Οι δηλώσεις Χριστοδουλόπουλου ότι: «Με απειλές κι εκβιασμούς δεν δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και δεν υπογράφονται συμβόλαια», άφησαν άναυδο το πανελλήνιο. Αήθεια ποιοι τον απειλούν και ποιοι τον εκβιάζουν; Όσο για τη σίγουρη όπως λέγεται μεταγραφή το στο λιμάνι; Μάλλον θα πέσει πολύ γέλιο γιατί θα έχουμε «διάρρηξη» των σχέσεων κι επιστροφή στον «ψυχρό πόλεμο» ανάμεσα στους Ενωσίτες και τους ερυθρόλευκους οι οποίοι μέχρι προχθές και με το φόβο του ΠΑΟΚ να τους ενώνει, ήταν τρελά ερωτευμένοι μεταξύ τους.

X