ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Έχει ρίσκο η υπόθεση Αουγκούστο, όπως κι αν το δει κάποιος το θέμα

Έχει ρίσκο η υπόθεση Αουγκούστο, όπως κι αν το δει κάποιος το θέμα

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν δυο χρόνια ο Ντάγκλας Αουγκούστο γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να προχωρήσει σε απόκτηση ποδοσφαιριστή για τον οποίο είναι γνωστό πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

 

Ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστή που το κασέ του είναι υψηλό και οι αποδοχές του τέτοιες που να αποτελεί μεγάλο ρίσκο η επιλογή του, όταν εκ των προτέρων, μάλιστα, γνωρίζει η ομάδα πως το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή την εμφάνισή του και να χρειαστεί καιρός για να το ξεπεράσει.

 

Γι’ αυτό και είναι παράξενο που ο ΠΑΟΚ άφησε να γίνει γνωστό ότι συζητάει με τον Αουγκούστο και είναι πολύ πιθανό να τον αποκτήσει, ενώ υπάρχει αυτό το θέμα.

 

Το λογικό και αναμενόμενο θα ήταν να ψάξει πάρα πολύ, εξονυχιστικά τον ιατρικό φάκελο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή πριν αφήσει να διαρρεύσει ότι είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του.

 

Δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η υπόθεση Αουγκούστο, αλλά, ακούγοντας χθες ειδικούς να σχολιάζουν τις εξάρσεις, τις υφέσεις, τις υποτροπές που υπάρχουν σε αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και το γεγονός ότι είναι, σχεδόν, αδύνατο να βάλει το χέρι του στην φωτιά ένας γιατρός και να εγγυηθεί κάτι σε αυτές τις περιπτώσεις, κατάλαβα ότι, όντως, μιλάμε για ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα.

 

Βέβαια, καταλαβαίνω επίσης ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν σκοπεύουν να ρισκάρουν και ότι ακόμη κι αν βιάστηκαν αρχικά με τον Αουγκούστο δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ένα λάθος για το οποίο υπάρχει κίνδυνος να το πληρώσουν ακριβά.

 

Διότι, για να είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε, όταν ένας αθλητής, ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος νοσεί από αυτοάνοσο, κανείς δεν ξέρει αν θα υποτροπιάσει και πότε.

 

Αρα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Αουγκούστο, να τον κρατήσει δύο χρόνια στην Τούμπα και ο Βραζιλιάνος να μην αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα εξαιτίας της αρθρίτιδας.

 

Μπορεί, όμως, να τον αποκτήσει και μετά από μερικούς μήνες να εμφανιστεί το πρόβλημα και να χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος μέχρι να το ξεπεράσει.

 

Συνεπώς, είναι δεδομένο ότι αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να φέρει τον Αουγκούστο, θα αποφασίσει, ταυτόχρονα, κι ότι αναλαμβάνει ένα ρίσκο.

 

Εκτός κι αν τον φέρει, μεν, βάλει στο συμβόλαιό του, δε, τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που να τον καλύπτουν στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει το πρόβλημα υγείας για τον Βραζιλιάνο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X