ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Έχει πλούσιο ρόστερ ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να βρει τις ισορροπίες του»

«Έχει πλούσιο ρόστερ ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να βρει τις ισορροπίες του»

Ο Σάββας Παντελίδης μιλά στη «Μ» για τον ΠΑΟΚ και την μάχη του Πρωταθλήματος

Χρειάστηκαν μόλις λίγες εβδομάδες για να μεταμορφώσει  προς το καλύτερο τον Αστέρα Τρίπολης αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό σε ισοπαλία μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης ενώ κέρδισε και την ΑΕΚ στην Τρίπολη.

 

Ο Σάββας Παντελίδης μιλά στη «Μ» για τη μάχη του Πρωταθλήματος, αναλύει τους δυο αντιπάλους του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και εντοπίζει το πρόβλημα που πρέπει να ξεπεράσει ο Δικέφαλος του Βορρά για να εκμεταλλευτεί το πλήρες ρόστερ του.

 

Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ

 

Κανείς προπονητής δεν έχει το μαγικό ραβδάκι αλλά είναι εντυπωσιακή η αλλαγή της εικόνας του Αστέρα.

 

«Αυτό που δώσαμε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή είναι η αλλαγή ψυχολογίας και να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που ήταν στην άμυνα. Είχαμε δεχθεί έξι γκολ σε τρεις αγώνες εκ των οποίων οι δυο στην έδρα μας. Το λύσαμε και νομίζω ότι εκεί εστιάζω τη διαφορά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

 

Ισοπαλία στο Γ. Καραϊσκάκης και μάλιστα χρειάστηκε το γκολ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις με πέναλτυ για να μην φύγετε νικητές. Πώς κρίνετε τον αντίπαλο σας;

 

«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πληρώνει την προτεραιότητα που έδωσε το καλοκαίρι για να μπει στους ομίλους του CHL. Εκεί έδωσε βάση και το πληρώνει τώρα αυτό το κόστος όπως και το ότι έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του. Και δεν είναι δύσκολο να βρεθείς ξαφνικά σε κακή κατάσταση».

 

Και η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που επίσης είναι διεκδικητής του τίτλου;

 

«Νομίζω ότι παρουσιάστηκε με αφέλειας θεωρώντας ότι ακόμη και  με τις τόσες αλλαγές θα έπαιρνε τον αγώνα. Ηταν και το τελευταίο παιχνίδι μιας σειράς από δύσκολους αγώνες και εμείς το εκμεταλλευτήκαμε».

 

Τον ΠΑΟΚ θα τον αντιμετωπίσετε σε λίγες εβδομάδες στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα. Πώς τον κρίνετε μέχρι στιγμής;

 

«Ο ΠΑΟΚ πέρασε πάρα πολλά το καλοκαίρι και αυτό τον έχει επηρεάσει αλλά και τον επηρεάζει ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν μου έχει προκαλέσει θετική εντύπωση γιατί παρόλο του ότι έχει μια πλειάδα καλών παικτών, δεν μπορεί να βρει έναν καλό ρυθμό στα παιχνίδια του και έχει μεταπτώσεις στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια».

 

Ο Σάββας Παντελίδης ήταν απόλυτος σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ του ΠΑΟΚ σε σχέση με εκείνο του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που επίσης διεκδικούν τον τίτλο: «Ο ΠΑΟΚ έχει το πιο πλούσιο ρόστερ με εξαιρετικές μονάδες. Δεν είναι μόνο ένας ο παίκτης που μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του με μια κίνηση. Μπορούν να το πράξουν και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ. Απλά επειδή έγιναν μεταγραφές την τελευταία στιγμή, δεν υπάρχει αυτός ο κοινός ρυθμός και οι ισορροπίες και αυτό είναι το θέμα που πρέπει να λύσει ώστε να αποδώσει καλύτερα».

 

Είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ το ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα έχουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο ευρωπαϊκές υποχρεώσεις;

 

«Από τη μια είναι καλό να παίζει ένας παίκτης ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Γιατί ένας παίκτης στον αγώνα Πρωταθλήματος που προηγείται ενός ευρωπαϊκού δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος ενώ μετά τον αγώνα στην Ευρώπη πολλές φορές έχει «αδειάσει» ψυχολογικά και σωματικά και είναι δύσκολο να «επιστρέψει» άμεσα και να συγκεντρωθεί στον αγώνα Πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και αρκετές φορές αυτές οι ομάδες κάνουν γκέλες όταν έχουν μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

 

Μπορεί να είναι νωρίς αφού βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική, αλλά υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;

 

«Θα παλέψουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Τον Παναθηναϊκό δεν τον συμπεριλαμβάνω γιατί έχει τεράστια προβλήματα. Η ΑΕΚ έδειξε στις πρώτες αγωνιστικές ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά αλλά και οι άλλες δυο ομάδες είναι ισχυρές και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν την κατάσταση».

X