ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Έχει εξήγηση η στάση που κρατάει ο Αρης

Έχει εξήγηση η στάση που κρατάει ο Αρης

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την φιλοσοφία του Άρη στη μεταγραφική περίοδο

Δεν ξέρω αν, τελικά, θα κάνει κάποια μεταγραφή ο Αρης, αλλά, έχω την εντύπωση ότι είναι ξεκάθαρη η φιλοσοφία με την οποία κινείται αυτή την μεταγραφική περίοδο.

 

Είναι σαφές, νομίζω, ότι για τους «κίτρινους» προέχει η διατήρηση των ισορροπιών στην ομάδα, η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παικτών, η διασφάλιση της συνέπειας απέναντί τους από την πλευρά της διοίκησης.

 

Ο Αρης κουβάλησε μεγάλα οικονομικά προβλήματα από τις δύο προηγούμενες σεζόν. Οι λάθος χειρισμοί, οι κινήσεις εντυπωσιασμού, η απόκτηση παικτών που δεν είχαν κάτι να προσφέρουν επί της ουσίας, η απουσία του κόσμου που στέρησε έσοδα, όπως και τα λίγα χρήματα από τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα, είχαν φέρει σε οριακή κατάσταση την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

 

Θα ήταν καταστροφή για τον Αρη αν συνέχιζε με το ίδιο σκεπτικό. Γι’ αυτό και το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μυροφορίδης ήταν να βάλει σε μια σειρά όλα αυτά τα κρίσιμα κομμάτια του παζλ, που, πριν απ’ αυτόν, ήταν ατάκτως ερριμμένα.

 

Ο Αρης που βλέπουμε τους τελευταίους πέντε μήνες, είναι μια ομάδα που δεν ξόδεψε άσκοπα χρήματα, που στο ρόστερ της έχει παίκτες χωρίς μεγάλες διαφορές στις αποδοχές μεταξύ τους, που δεν κάνει επιλεκτικές πληρωμές και δεν σκοπεύει να απωλέσει τα οφέλη που αποκομίζει λόγω αυτής της στρατηγικής.

 

Εδώ, προφανώς, κολλάει και η τακτική που ακολουθούν οι «κίτρινοι» στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Στέλνουν σαφές μήνυμα ότι εμπιστεύονται το ρόστερ τους, όπως και ότι δεν θα προχωρήσουν σε απόκτηση παίκτη μόνο για τις εντυπώσεις, αλλά μόνο αν πειστούν πραγματικά ότι είναι αναγκαίος και ταιριάζει στα οικονομικά τους δεδομένα.    

Αυτά είναι πράγματα που τα βλέπουν οι παίκτες που βρίσκονται τώρα στον Αρη και τα εκτιμάνε. Είναι πράγματα που «φτιάχνουν» τα αποδυτήρια και δημιουργούν οικογενειακό κλίμα σε μια ομάδα, ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της.

 

Κι είναι πράγματα που θέλει ο τεχνικός διευθυντής του Αρη να τα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού. Διότι ξέρει ότι πάνω σ’ αυτά χτίζεται η επιτυχία και απ’ αυτά εξαρτάται εν πολλοίς η επίτευξη του στόχου.

 

Αρα, κανείς δεν θα πρέπει να ξαφνιάζεται που ο Αρης δεν έχει μπει ως… ταύρος σε υαλοπωλείο σ’ αυτή την μεταγραφική περίοδο, ούτε αν δεν κάνει ούτε μία μεταγραφή, εφόσον οι άνθρωποί του κρίνουν πως δεν είναι αναγκαία…

X