ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο δρόμος του Δρακόπουλου ταιριάζει γάντι του Τομ

Ο δρόμος του Δρακόπουλου ταιριάζει γάντι του Τομ

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για την πρόταση του Δρακόπουλου και την λάθος επιλογή να μην πάρει ο Ηρακλής καθαρό ΑΦΜ

Στην πρόσφατη συνέντευξη του Θόδωρου Δρακόπουλου στη Metrosport αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η γκάφα των όσων αντιδρούσαν στην πρόταση του να αποποιηθεί η ΠΑΕ το αμαρτωλό ΑΦΜ του Παπαθανασάκη αναζητώντας νέο καθαρό και.. άσπιλο έστω και χαμηλότερης κατηγορίας.

 


Οι μεγαλοιδεατισμοί των τότε διαφονούντων και η επιλογή η ομάδα με το ίδιο ΑΦΜ να παίξει στην Γ΄Εθνική είναι και η ουσαιστική αιτία των σημερινών φοβερών ταλαιπωριών της κυανόλευκης ΠΑΕ την οποία παρέλαβε πέρσι το καλοκαίρι μετά βαϊων και κλάδων ένας αδύναμος σε χαρακτήρα, όπως αποδείχθηκε, επενδυτής ονόματι Τομ Παπαδόπουλος. Δεν χρήζει λόγος, γυρνώντας πίσω, να σκαλίζουμε τις σοβαρές αιτίες που ανάγκασαν την ομάδα σε αγωνιστκή περιδείνηση, τέτοια που την τελευταία αγωνιστική να επιδιώκει, την έστω αμφίβολη και πάλι, παραμονή της στην κατηγορία.

 

 

Βρισκόμαστε δυστυχώς στο παρόν, ένα παρόν αποκάλυψης στην κυριολεξία, όπους θεοί και δαίμονες βάλθηκαν να γκρεμίσουν τον Ηρακλή στα τάρταρα. Εξυπακούεται πως εκ των πραγμάτων οι μεσοβέζικες λύσεις δεν επαρκούν πλέον, μετά την πρόσφατη αφαίρεση βαθμών και των αναμενόμενων ίσως την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να βρεθεί βατό διέξοδο στο αδιάβατο αδιέξοδο στο οποίο εγκλωβίστηκε ο Τομ. Ο κοντόφθαλμος όπως αποδεικνύεται Τομ, ο αφελής που πίστεψε και ακολούθησε τις βλαβερές υποσχέσεις περί απάλειψης των χρεών Παπαθανασάκη κι αν οχι δραστικής, έστω μερικής. Ανθρακας ο θησαυρός καθότι ακόμη και με το 50% πληρωμής των χρεών τα λεφτά υπάρχουν μεν, αλλά οχι προς διάθεση δε απο πλευράς Τομ. Μοιραία λοιπόν, προ εικοσαημέρου περίπου, ο επανακάμψας Θεοδωρίδης, ο οποίος πάντα ήταν θιασώτης της θέσης Δρακόπουλου την οποία κατέθεσε και προσφάτως, συναντήθηκε με τον Μπέο και συζήτησαν, σε βάθος τολμώ να ομολογήσω, την απόκτηση του ΑΦΜ της ομάδας που δημιούργησε ο γνωστός και διαβόητος παράγοντας πολλών δραστηριοτήτων.

 

 

Για να μη τα πολυλογώ και ούτε να σας κουράζω με γνωστά συμβάντα, διαπιστώνω, όπως κι εσείς άλλωστε, πως η ολοκλήρωση της υπόθεσης πάει για μετά τις εκλογές, με άγνωστο όμως αποτέλεσμα. Και τούτο διότι η συμπεριφορά του Τομ ομοιάζει με το γνωστό «μια στο σφυρί και μια στο πέταλο» και παρότι που μπορεί να είναι και ζήτημα τακτικής απο πλευράς, οχι του ιδίου άλλα κάποιων πιο ευγιών συνεργατών του, εντούτοις προκαλεί ανησυχία. Ο καιρός κυλάει. Τα περιθώρια στενεύουν και οι λύσεις μία-μία μετατρέπονται σε γόρδιους δεσμούς και το ερώτημα έωλο οπωσδήποτε πλανάται στις τάξεις του κυανόλευκου κόσμου, ο οποίος σημειωτέον έχει αποδεχθεί ήδη τη λύση αλλαγής του ΑΦΜ ακόμη και με το αντίστοιχο ομάδας του διαβόλου. «Ρε που το πάει ο μπάρμπα Τομ, λές να...».

 

 

Το να κανείς δεν θέλει να το σκέπτεται. Προσωπικά πιστεύω πως οι καταστάσεις θα αναγκάσουν τον Τομ να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αλεξάνδρου κι αντί να προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό να τον κόψει μια και καλή αποφασίζοντας παράλληλα πως πρέπει ν' αλλάξει συνήθειες και διοικητική ρότα. Τρανό παράδειγμα η τακτική που ακολούθησε ο Θόδωρος Δρακόπουλος, ο οποίος ξεγλιστρώντας, οχι πάντα με επιτυχία, απο τις συμπληγάδες και έχοντας πάντα κόντρα τον καιρό, κατάφερε να παίζεται μεθαύριο στο Ιβανώφειο η τελευταία παράσταση ενός μακρόχρονου έπους με ευτυχές τέλος την άνοδο του κυανόλευκου μπάσκετ στη μεγάλη κατηγορία.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/5)

X