ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Η Δόξα χρειάζεται επενδυτή, κανείς δεν παρείχε εγγυήσεις»

«Η Δόξα χρειάζεται επενδυτή, κανείς δεν παρείχε εγγυήσεις»

Με επίσημη δήλωσή του ο Γιάννης Μπύρος πήρε θέση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του για την επόμενη μέρα της Δόξας.

Όπως είχε προαναγγείλει από την Κυριακή (9/6) το metrosport.gr, o Γιάννης Μπύρος πήρε θέση μέσω επίσημης δήλωσης σχετικά με την πορεία των συζητήσεων και διαβουλεύσεων αναφορικά με την επόμενη μέρα της Δόξας.

 

Ο μεγαλομέτοχος των «μαυραετών» τονίζει για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να απεμπλακεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως μέλημά του είναι να διασφαλίσει την επόμενη μέρα της ομάδας.

 

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Μπύρος διευκρινίζει πως κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν παρείχε μέχρι στιγμής τις απαραίτητες εγγυήσεις έστω για το επόμενο οκτάμηνο και διαβεβαιώνει πως η προσπάθεια για την εξεύρεση ενός αξιόπιστου διάδοχου σχήματος θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μπύρου:

 

«Ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Δόξα Δράμας οφείλω να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα  προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ενημέρωσης των φιλάθλων της ομάδος.

 

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται διάφορα σενάρια  σχετικά  με την πώληση της Δόξας. Διευκρινίζω ότι δεν επιθυμώ την πώληση, αλλά την εγγυημένη μεταβίβαση με ένα ευρώ μόνο. Παράλληλα, επαναλαμβάνω, για ακόμη μια φορά, πως η απόφαση μου είναι να απεμπλακώ από το χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Ως εκ τούτου έχω χρέος απέναντι στην ιστορία της Δόξας Δράμας και τους Δραμινούς φιλάθλους σε ολόκληρη της Ελλάδα, να διασφαλίσω με εγγυήσεις το μέλλον της ομάδος και όχι να αφήσω την ΠΑΕ  σε οποιονδήποτε βρήκε την πόρτα ανοικτή και μπήκε.

 

Είναι κάτι  παραπάνω  από χρέος μου να παραδώσω σε αξιόπιστους ανθρώπους τις τύχες της και αυτό θα προσπαθήσω μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Έως και αυτή την ώρα θέλω να τονίσω πως κανένας απολύτως  από όσους έχω συνομιλήσει δεν μου εγγυήθηκε τα χρήματα, έστω των επόμενων 6-8 μηνών,  που σύμφωνα και με τη νομοθεσία περί Ανωνύμων Εταιρειών πρέπει να παραμείνω  στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ!

 

Όλοι θέλουν να διαχειριστούν τα εγγυημένα έσοδα και κανένας να εγγυηθεί την κάλυψη των οποιονδήποτε δαπανών, που μετά βεβαιότητας θα προκύψουν, πέραν των εγγυημένων εσόδων. Η ομάδα χρειάζεται επενδυτή και όχι διαχειριστή.

 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως δεν μπορώ να παραδώσω τα «κλειδιά της ομάδος»  σε κάποιο σχήμα, το οποίο δε διασφαλίζει τα οικονομικά μεγέθη και τις υποχρεώσεις της ομάδος και παράλληλα να παραμένω και εν δυνάμει υπόχρεος, για ένα μπάτζετ που δεν θα έχω άποψη και ευθύνη.

 

Έχω στηρίξει όσο τίποτε άλλο την ομάδα, την ανέβασα δύο κατηγορίες και ασχολήθηκα με τα κοινά για να βοηθήσω και όχι να πλουτίσω. Δεν τη βλέπω ως κερδοφόρο επιχείρηση. Οι επαγγελματικές μου ασχολίες είναι άλλες και μάλιστα οι επιχειρήσεις μου τυγχάνουν ανάλογων διακρίσεων στην παγκόσμια αγορά.

 

Η προσπάθεια μου θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, για ένα σίγουρο και ισχυρό μέλλον της ΠΑΕ Δόξα Δράμας».

 

X