ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δουλεύει με όλες τις γραμμές

Δουλεύει με όλες τις γραμμές

ΟΙ εντολές του Δημήτρη Σπανού στην τακτική ήταν συγκεκριμένες και διαφορετικές για κάθε ποδοσφαιριστή ανάλογα με τον ρόλο του στο γήπεδο

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

 

Κάθε μέρα και μία γραμμή έχει την… τιμητική της. Πρώτα ήταν τα μπακ, μετά οι αμυντικοί χαφ, προχθές ο επιτελικός μέσος, ήτοι το «10άρι» της ομάδας, και χθες τα άκρα της επίθεσης.

 

Οι εντολές του Δημήτρη Σπανού στην γενική υποομαδική τακτική είναι συγκεκριμένες και κατά βάση απευθύνονται στους παίκτες που καλύπτουν αυτές τις θέσεις.  Για παράδειγμα, από τους Λώττα και Στεφάνοβιτς (σ.σ. τα δύο 10άρια) ζητούσε συνεχή κίνηση, χωρίς τη μπάλα, στο χώρο ανάμεσα από την κεντρική και αμυντική ζώνη, βοήθεια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με διαγώνιες κινήσεις αντίθετες από το σημείο που βρίσκεται η μπάλα και υποδοχή της μπάλας με μέτωπο προς την εστία και καλή τελική ενέργεια (πάσα ή σουτ).

 

"Το δεκάρι τρέχει πιο πολύ από όλους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο" ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε ο Σπανός στους δυο παίκτες ζητώντας τους γρήγορη σκέψη, ξεμαρκάρισμα και αντίληψη της κατάστασης και εκμετάλλευση του χώρο που δημιουργεί ο φορ. Χθες από τα άκρα ζητούσε να δημιουργούν ρήγματα και είτε να παίζουν την μπάλα στο ύψος της περιοχής, είτε να «γεμίζουν» μέσα στο «κουτί» που αναγκαστικά πρέπει να υπάρχουν παίκτες του Αρη.

X