ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δομικό το πρόβλημα στην Εθνική Ελλάδας

Δομικό το πρόβλημα στην Εθνική Ελλάδας

Το πρόβλημα δεν είναι ο Αναστασιάδης, ο Παπασταθόπουλος ή ο Γραμμένος. Είναι δομικό και χρειάζεται πλήρης ανασυγκρότηση

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

Το θέμα προπονητή στην εθνική ομάδα δεν αφορά ούτε τον Αγγελο Αναστασιάδη ούτε το Βαγγέλη Γραμμένο. Είναι γενικότερο ζήτημα που ανάγκασε έναν Σάντος να παραιτηθεί και έναν Ρανιέρι να φύγει ως αποτυχημένος.

 

Η Εθνική Ελλάδος μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 περνάει μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης. Δεν κατάφερε να συμπληρώσει τη λευκή επιταγή που της πρόσφερε η τύχη και η ικανότητα προ δεκαπενταετίας και μάταια ψάχνει το αγωνιστικό της προφίλ.

 

Δεν υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος που να πιστεύει ότι ο Αναστασιάδης σωστά έπραξε. Όμως κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αντίληψη των διεθνών μας ότι μπορούν να διώχνουν προπονητές. Και σ’ αυτό φταίει κυρίως η διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία συνέδραμε αποφασιστικά με την ανοχή της να βαθύνει το χάσμα παικτών – προπονητή.

 

Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή μια βιαστική απόφαση. Το πρόβλημα δεν είναι ο Αναστασιάδης, ο Παπασταθόπουλος ή ο Γραμμένος. Είναι δομικό και χρειάζεται πλήρης ανασυγκρότηση.

 

Οσο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα φιλονικούν τα αντίπαλα μπλοκ για το ποιο θα πάρει το πάνω χέρι, άλλο τόσο θα παρατείνεται η κρίση. Και δυστυχώς στην ΕΠΟ δεν υπάρχει ηγέτης που έχει τη βούληση για να δώσει τη λύση.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X