ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δείξε μου τον πρωταθλητή σου, να σου πω ποιος είσαι

Δείξε μου τον πρωταθλητή σου, να σου πω ποιος είσαι

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό στο υποτιθέμενο ντέρμπι του Φαλήρου το θέμα του πρωταθλητή τελείωσε και για φέτος

 

Ούτε ήμασταν, ούτε θα γίνουμε ποτέ... Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, για να αμφιβάλλουμε αν μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει τον τίτλο έχοντας μία τέτοια διαφορά. Ότι έχει τα ντέρμπι εκτός στο δεύτερο γύρο με αφήνει παγερά αδιάφορο. Θα είναι σίγουρα ο φετινός πρωταθλητής για διάφορους λόγους.

 

Έχει κάποιους παίκτες με προσωπικότητα, οι οποίοι κυρίως από την μέση και μπροστά διαμορφώνουν αποτέλεσμα, είχε τις απαραίτητες αβάντες των διαιτητών σε κρίσιμα σημεία και όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην σκοντάψει εκεί που πιθανώς θα σκοντάψουν άλλοι ή να μην χάσει βαθμούς για παράδειγμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχει και τύχη βέβαια, την οποία χρειάζεται κάθε ομάδα που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες. Κι ο φετινός Ολυμπιακός δεν δείχνει να ξεχωρίζει τόσο πολύ και ας κέρδισε εύκολα τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν καλύτερος του Ατρόμητου, δεν ήταν τόσο ανώτερος στη Νέα Σμύρνη, δεν εντυπωσίασε στο Καυτανζόγλειο.

 

Θα είναι πρωταθλητής δικαίως ή αδίκως, όμως το θέμα μας δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μία ξεκάθαρη εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Κοινώς... δείξε μου τον πρωταθλητή σου να σου πω τι πρωτάθλημα έχεις. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που φανερά δεν έκανε καλό σχεδιασμό (Καρντόσο και Μαρίν που ήταν οι πιο ακριβές μεταγραφές δεν είναι βασικοί), έκανε σπασμωδικές κινήσεις, δεν έδειχνε εξαρχής εμπιστοσύνη στον... τρίτο προπονητή του καλοκαιριού (μετά τον Σίλβα και Βίκτορ), ενώ για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παίζει καμία αξιοζήλευτη μπάλα. Κάθε άλλο.

 

Αυτός ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, διότι πολύ απλά, οι υπόλοιποι υστερούν σε σημαντικά ζητήματα και όχι μόνο σε σημαντικά... σφυρίγματα. Πιθανώς να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό, διότι είναι φανερό ότι ο “ερυθρόλευκος” κύκλος κλείνει σιγά σιγά. Όμως και φέτος θα συμβεί.

 

Το ζητούμενο είναι ότι από την στιγμή που αυτή είναι η εικόνα του πρωταθλητή, δεν θα πρέπει να περιμένουμε και κάτι καλύτερο από το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Που δεν έχει πιάσει πάτο μόνο εξαιτίας όσων συμβαίνουν εκτός τερέν, αλλά και όσων συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου. Όπου η ποιότητα έχει μειωθεί πολύ και το ποδόσφαιρο που παίζεται θυμίζει... αλάνα ή εν πάσει περιπτώσει κάποιο πρωτάθλημα που δεν έχει καμία απολύτως λάμψη και αξία. Όπως το ελληνικό δηλαδή...

 

X