ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η δυσκολότερη απόφαση    της  σεζόν για τον Λουτσέσκου

Η δυσκολότερη απόφαση    της  σεζόν για τον Λουτσέσκου

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την πώληση Πρίγιοβιτς και την δύσκολη απόφαση για την σωστή αντικατάστασή του

 

Για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε χθες το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης Πρίγιοβιτς. Το επιχειρηματικό, δηλαδή.

 

Είχα πει και στο «Metropolis», με το που έγινε γνωστό ότι υπάρχει αυτή η πρόταση από τους Σαουδάραβες, πως αν ο Σέρβος επιθετικός δελεαστεί από τα χρήματα, τα οποία είναι πάρα πολλά, για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη: θα έπρεπε να τον δώσει και να εκμεταλλευτεί την συγκυρία, η οποία είναι εξαιρετική.

 

Κατά την άποψή μου, αυτό ήταν το ταβάνι του Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ, με την απόφαση παραχώρησης στην Αλ Ιτιχάντ, εισπράττει το μάξιμουμ που θα μπορούσε να εισπράξει από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

 

Το ξέρω ότι πρόκειται για υποκειμενική άποψη, αλλά θεωρώ ότι ο Πρίγιοβιτς δεν μπορούσε για πολύ να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, να είναι τόσο αποτελεσματικός, τόσο καθοριστικός, τόσο πολύτιμος.

 

Πιστεύω ότι πιθανότατα φθίνουσα θα ήταν η πορεία του το επόμενο διάστημα, παρά ίδια, πόσω δε μάλλον καλύτερη.

 

Αυτό, όμως, είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το αν καλώς ή κακώς έφυγε από τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς, αν θα μπορούσε ή δεν θα μπορούσε να κερδίσει και περισσότερα χρήματα, να απολαύσει και μεγαλύτερη δόξα, εφόσον έμενε στο… αληθινό, το ευρωπαϊκό, δηλαδή, ποδόσφαιρο.

 

Το ζητούμενο, πλέον, για τον ΠΑΟΚ είναι η ζωή χωρίς τον Πρίγιοβιτς. Τα ερωτήματα πολλά:

 

Θα τον επηρεάσει η απουσία του Σέρβου; Θα του λείψει το εύκολο γκολ που είχε με τον Πρίγιοβιτς; Θα υποχρεωθεί ν’ αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, διακινδυνεύοντας να διαταράξει ισορροπίες στις οποίες είχε συνηθίσει να παίζει και να παίρνει τα αποτελέσματα;

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς; Πρέπει να είναι ένας παίκτης περιοχής, όπως ήταν ο Σέρβος, ή να μπορεί να κινηθεί και περιφερειακά; Πρέπει να είναι έμπειρος, με παραστάσεις από υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ή θα μπορούσε υποψηφιότητα να βάλει και ένας εξελίξιμος, με προοπτική μεταπώλησης;

 

Θα έπρεπε να αποτελεί επιλογή ο Κουλούρης, που… βγάζει μάτια με τον Ατρόμητο, μπορεί να ποντάρει ο ΠΑΟΚ σε Ακπομ και Καρέλη, ή είναι προτιμότερο ο πρώτος να μείνει εκεί που είναι και οι άλλοι δύο να παραμείνουν καλές εναλλακτικές λύσεις, καθώς σε αυτή την συγκυρία χρειάζεται παίκτης που θα είναι «και καλύτερος από τον Μπεργκ», όπως είπε χθες ο Σλάτζαν Σπάσιτς.

 

Ο Λουτσέσκου καλείται να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και –σίγουρα- σε ακόμη περισσότερα πριν λάβει την τελική του απόφαση.

 

Αυτό που δεν χωράει καμία αμφιβολία, είναι ότι η επιλογή του αντι-Πρίγιοβιτς θα είναι η πιο δύσκολη απόφαση στην σεζόν για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ.    

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/1)

X