ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι δυσκολίες της στόχευσης του Αρη στις μεταγραφές

Οι δυσκολίες της στόχευσης του Αρη στις μεταγραφές

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τις μεταγραφές οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα στο Ιανουάριο για την ομάδα του Αρη

H μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου αποτελεί μία καλή ευκαιρία για τον Αρη να βρει λύσεις για τα αδύναμα σημεία της ενδεκάδας. Αυτό βεβαίως δεν είναι πανάκια.

 

Αντιθέτως. Πάντα υπάρχουν οι κίνδυνοι, όπως και για κάθε ομάδα, η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουάριου να αποδειχθεί μία τρύπα στο νερό. Για δύο λόγους: Οι επιλογές παικτών δεν είναι τόσες όσες το καλοκαίρι και πάντα υπάρχει το θέμα της ενσωμάτωσης των νεοαποκτηθέντων στην ομάδα.

 

Το δεύτερο είναι περισσότερο σημαντικό πρόβλημα καθώς οι παίκτες που αποκτούνται τον Ιανουάριο δεν έχουν πολύ χρόνο για να προσαρμοστούν. Πρέπει να μπουν γρήγορα στην ενδεκάδα γιατί πιέζει ο χρόνος για καλά αποτελέσματα.

 

Για να κάνει η ομάδα ένα αγωνιστικό κλικ παραπάνω γίνονται οι χειμερινές μεταγραφές, οπότε δεν θα πρέπει να περάσει καμία αγωνιστική χαμένη.

 

Στον Αρη το πρόβλημα της χημείας της ομάδας είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς στις 14 αγωνιστικές που προηγήθηκαν δεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν μόνιμο κορμό ενδεκάδας. Πρόσωπα και συστήματα άλλαξαν λες και οι αγώνες του Πρωταθλήματος ήταν φιλικοί.

 

Οι κίτρινοι, μετά τις πρώτες αγωνιστικές πλήρωσαν ακριβά τα πειράματα, αλλά και την απουσία ποδοσφαιριστών ικανών να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της Super League. Για μία ομάδα που έχει τον φιλόδοξο στόχο της 5αδας.

 

Η «μαύρη τρύπα» του Αρη ήταν η άμυνα. Το κακό αμυντικό τρανζίσιον και η απουσία αλληλοκάλυψης ήταν ορατά στα 2/3 των αγώνων και ένας από τους λόγους των αρνητικών αποτελεσμάτων. Ακόμη το πάνω- κάτω στην απόδοση του Γιουνές και η έλλειψη άλλης αξιόπιστης επιλογής για τη θέση του φορ, προστίθεται στα μείον του Αρη. Μ’ αυτά τα δεδομένα υπάρχουν εύκολες απαντήσεις γιατί η ομάδα έχασε γρήγορα τον βηματισμό της.

 

Πλέον ο κ. Παντελίδης ξέρει καλά τι παίκτες χρειάζεται ο Αρης. Το ζήτημα είναι να γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφές και οι παίκτες να προσαρμοστούν γρήγορα. Ε, για να λέμε όλη την αλήθεια δεν είναι και τόσο εύκολο το νέο στοίχημα των κίτρινων.

 

FOCUS

H εμφανής διγλωσσία της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην ΠΑΕ Ηρακλής, ίσως να μην είναι άσχετη από το γεγονός ότι όσο περνάει ο καιρός χάνει την αρχική του λάμψη το όνομα του νέου ιδιοκτήτη Θανάση (Τομ) Παπαδόπουλου. Τον περασμένο Αύγουστο υπήρχε θετική αύρα γύρω από τη νέα αγωνιστική και διοικητική προσπάθεια των «κυανολεύκων». Τώρα όμως…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (12/1)

X