ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δύο πρόεδροι ΠΑΕ στο σκάνδαλο της FIFA για ξέπλυμα χρήματος

Δύο πρόεδροι ΠΑΕ στο σκάνδαλο της FIFA για ξέπλυμα χρήματος

Εμπλοκή δύο προέδρων ΠΑΕ της Super League στο σκάνδαλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

 

Ο ειδικός ανακριτής διεθνών δικαστικών συνδρομών, Παναγιώτης Καρακωνσταντής, διερευνά την εμπλοκή δύο προέδρων ΠΑΕ της Super League στο σκάνδαλο της FIFA.

 

Ο κ. Καρακωνσταντής ζήτησε αντίγραφο της εκπομπής η «Δίκη στο Σκάι» της 7ης Νοεμβρίου 2017, όπου αποκαλύφθηκε η ύπαρξη 28 ύποπτων εμβασμάτων εταιριών συμφερόντων δύο Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων. 


Το έναυσμα της έρευνας δόθηκε από τις αμερικανικές και ελβετικές αρχές και στην Ελλάδα την επιχείρηση συντόνισαν τόσο ο κ. Καρακωνσταντής, όσο και ο εισαγγελέας της Eurojust (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία) Παρασκευάς Αδάμης. 


Τα εμβάσματα που εντοπίστηκαν υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ευρώ και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Παράλληλα ερευνώνται εμβάσματα 1 εκατ. ευρώ ενός Ελληνα επιχειρηματία, ο οποίος ήδη κλήθηκε από τις ελβετικές αρχές, προς τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βάλκε. 


Ο Ελβετός γενικός εισαγγελέας  Ρέμον Κέντρικ εκτιμά ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως μίζα για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ του 2018 και του 2022. 


Ο ειδικός ανακριτής Παναγιώτης Καρακωνσταντής θα προτείνει στον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων την άρση του απορρήτου για στοιχεία που κατασχέθηκαν από το γραφείο του Ελληνα επιχειρηματία (υπολογιστές, κινητά και έγγραφα) ώστε να γίνει η σχετική αξιολόγηση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. 


Ηδη οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά στελεχών της FIFA για δωροδοκία, απιστία, απάτη και πλαστογραφία.

X