ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι δύο μεγάλοι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα στον Ηρακλή

Οι δύο μεγάλοι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα στον Ηρακλή

Η κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά των κυανόλευκων και τα περιβόητα χρέη

Δεν είναι ιδανική, επουδενί όμως και τραγική η κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά των κυανόλευκων όπως μετέφερε προ ημερών και η «Μ».

 

Σαφώς και η έλλειψη ισχυρού χρηματοδότη δημιουργεί… δυστοκία στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων και αποτελεί τροχοπέδη για να προχωρήσουν πιο άνετα στα μεταγραφικά-και όχι μόνο ζητήματα-, όμως στη Μίκρα πιστεύουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της χρονιάς ακόμη και αν δεν προχωρήσει το «plan a». Ωστόσο υπάρχουν δύο ερωτηματικά, δύο μεγάλοι προβληματισμοί για την επόμενη ημέρα που αφορούν το διοικητικό κομμάτι. Θέματα που προβληματίζουν και είναι εξόχως σημαντικά για να γίνει γνωστό επισήμως ποιο θα είναι το καθεστώς που θα διέπει τη νέα ΠΑΕ. Η «Μ» αναλύει και παρουσιάζει αμφότερα.

 

Τα περιβόητα χρέη

 

Η επιστροφή του Ηρακλή σε επαγγελματική κατηγορία, όπως είναι η Football League, επιστρέφει και τα χρέη της προηγούμενης ΠΑΕ. Ναι, αυτής που ορίζεται ως τελευταία χρονικά και την οποία διέλυσε ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που υπάρχει ο πρώην μεγαλομέτοχος βαρύνεται προσωπικά για τα χρέη που δημιούργησε στο Δημόσιο (ΙΚΑ-Εφορία) όμως η νέα ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί «παίρνει» το 50% των χρεών. Αυτών που αφορούν σε οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές, στελέχη κτλ. Το μεγάλο πρόβλημα με τον Ηρακλή και τους νυν διοικούντες του είναι ότι δεν είναι γνωστό ακόμη ποιο είναι το ύψος των χρεών. Τι… φέσι δηλαδή άφησε ο «Καναδός» και καλείται να πληρώσει ο νέος μεγαλομέτοχος-αν και όταν βρεθεί- ή οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στη διοίκηση. Την ίδια απορία έχουν και όσοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν οικονομικά τη νέα χρονιά, όχι απαραίτητα παίρνοντας κάποια θεσμική θέση ή μπαίνοντας στο ΔΣ. «Πόσα, που και ποια είναι τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ; Θα υπάρξει πρόβλημα αν βάλουμε χρήματα και έπειτα υπάρξει… μπλοκάρισμα των λογαριασμών μας;» είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα των υποψήφιων χρηματοδοτών…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/7)

X