ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προβάδισμα Ταχιάου σε νέα δημοσκόπηση

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προβάδισμα Ταχιάου σε νέα δημοσκόπηση

Ο Νίκος Ταχιάος προηγείται στην «κούρσα» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Στη πρώτη θέση φιγουράρει σε μία ακόμα δημοσκόπηση, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για το δήμο Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος.

 

Όπως φαίνεται ο κ. Ταχιάος έχει ένα σαφές προβάδισμα από την από την «εκλεκτή» του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc  για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η Κατερίνα Νοτοπούλου έρχεται δεύτερη με ποσοστό 11,0% έναντι  21,6% που έχει ο Νίκος Ταχιάος.

 

Στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,8% είναι ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, Σπύρος Βούγιας, ενώ στην τέταρτη θέση και με ποσοστό 8,1% βρίσκεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός.

 

Ακολουθούν ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης (6,0%) και ο επικεφαλής πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας (5,5%).

 

Πιο χαμηλά εμφανίζονται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,7%), ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκκάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητα του, (2,3%), ο Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%) και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυζιρίδης (1,6%).

 

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παίρνει (1,6%).

 

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ερώτημα «αν είχατε τη δεύτερη Κυριακή να επιλέξετε ανάμεσα στο Νίκο Ταχιάο και την Κατερίνα Νοτοπούλου, ποιον θα προτιμούσατε για δήμαρχο;», το 48,3% επιλέγει τον κ. Ταχιάο και το 23,6% την κυρία Νοτοπούλου, ενώ το 28,1% δηλώνει «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ».

 

Πηγή: thestival.gr

X