ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δημητριάδης : «Ποια 5.000; 26 ευρώ τη συνεδρίαση παίρνουμε»

Δημητριάδης : «Ποια 5.000; 26 ευρώ τη συνεδρίαση παίρνουμε»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ μίλησε στο Metropolis 95,5 για την Ημερίδα που αφορούσε θέματα υγείας, την ΕΠΟ αλλά και για τις κατηγορίες περί παχυλού μισθού.

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο Σάββας Δημητριάδης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ αναφέρθηκε στις κινήσεις για την διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών αλλά και στα σχόλια σχετικά με τις απολαβές του στην ΕΠΟ.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

Για την ιατρική  κάλυψη των ποδοσφαιριστών και την ημερίδα:

 

«Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα Ελληνικά Πετρέλαια που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης, σε συνεννόηση που είχαμε έρθει με τη Βούλα Πατουλίδου που διαχρονικά βοηθάει όχι μόνο το ερασιτεχνικό αλλά γενικότερα τον αθλητισμό στην πόλη μας.

 

Όταν μας ρώτησαν πως μπορούν να βοηθήσουν, θεωρήσαμε πως η κάλυψη από ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι η προτεραιότητα. Φροντίσαμε να γίνει δεκτή η πρόταση και έγινε αυτή η εκδήλωση. Πλέον έχουμε ολοκληρώσει την κάλυψη της διάγνωσης και της αντιμετώπισης των τραυματισμών.

 

Όπως ξέρετε οι ποδοσφαιριστές είναι δωρεάν καλυμμένοι από ορθοπεδικό φυσιοθεραπευτή και από διαγνωστικό κέντρο. Εκείνο που μας έλειπε ήταν η αντιμετώπιση των επεμβάσεων. Εμείς σαν ένωση ήρθαμε σε επαφή με την Γενική κλινική και ζητήσαμε να καλύπτονται τα έξοδα των επεμβάσεων με 50% έκπτωση. Τους παρουσιάσαμε τα στοιχεία και το μέγεθος της ένωσης αντιλήφθηκαν το όφελος που θα έχουν σε βάθος χρόνου και αποδέχτηκαν την πρόταση.

 

Εμείς θα το στηρίξουμε στην βάση της πολυσυμμετοχικότητας, είναι η συνεργασία των ομάδων, της Ένωσης, της Γενικής Κλινικής αλλά και 2 χορηγών που θα είναι κοντά μας τα επόμενα χρόνια. Θα παρουσιαστούν μέσα από Συνέντευξη Τύπου. Ήδη μπήκαν 8.000 ευρώ αυτές τις 3 μέρες με τα τελικά των παιδικών, όπως επίσης στα παιχνίδια μπαράζ για την άνοδο στην Α1. Τα λεφτά θα μπουν στα ταμεία της Ένωσης και είναι περίπου 11.000 ευρώ. Τα ταμεία σε πρώτη φάση θα δώσουν 100 ευρώ μόνο την πρώτη χρονιά οπότε υπολογίζουμε γύρω στις 20.000- 25.000, αυτό σημαίνει πως θα καλύψουμε περίπου 20 περιπτώσεις παιδιών που μακάρι να μην είναι τόσες.

 

Όποιες δράσεις γίνονται από εδώ και πέρα όλα τα χρήματα θα πηγαίνουν σε εκείνο το ταμείο. Δεν θα μπορεί να το πειράξει κανένας και θα είναι σε ξεχωριστό λογαριασμό από της Ένωσης. Ο ελεγκτικός μηχανισμός θα αποτελείται από 4 προέδρους ανά κατηγορία που θα βγαίνουν με κλήρωση την ημέρα της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Θα το ελέγχουν και στο τέλος της σεζόν θα δίνουν γραπτή αναφορά στα υπόλοιπα σωματεία. Θεωρώ πως είναι ένας πρωτοποριακός μηχανισμός. Από την επόμενη βδομάδα θα είμαι το σάιτ της ένωσης και θα αναλύσω το πρόγραμμα. Όποια σωματεία έχουν απορίες θα μπορούν διαδικτυακά να μας ενημερώνουν και τηλεφωνικά να τους την λύνουμε».

 

Για άλλες ενέργειες:

«Είμαστε σε μια διαδικασία να μιλήσουμε με τον κ. Θοδωρή Ζαγοράκη ώστε να κάνουμε ένα φιλικό με τα παιδιά του 2004 και μια ομάδα που θα φέρουμε από το εξωτερικό με σκοπό να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το ταμείο. Ωστόσο απλά το προσπαθούμε δεν είναι κάτι χειροπιαστό ακόμα».

 

Αν μέσω του κ. Γραμμένου πήρε θέση στην ΕΠΟ με παχυλό μισθό:

 

«Είναι να γελάς. Όταν κάνεις κάτι σημαντικό το μόνο που παίρνεις, είναι η συκοφαντία και η απαξίωση. 26 ευρώ αποζημίωση είναι αυτή τη στιγμή. Αν ήταν 5000 όπως ακούγεται, θα είχα λύσει το βιοποριστικό μου πρόβλημα και δεν θα χρειαζόταν να δουλεύω. Μάλιστα λόγω ΕΦΚΑ δεν τα παίρνω κιόλας την δεδομένη στιγμή.

 

Αυτά είναι τα ποσά μην νομίζει ο κόσμος τρελά πράγματα. Αν έπαιρνε ο Δημητριάδης με τα άλλα μέλη 5.000 δηλαδή, για τετραμελή επιτροπή 20000 το μήνα είναι ακραία ποσά».

 

Για τα οικονομικά της ΕΠΟ :

 

«Θεωρώ ότι πάει σε σωστή κατεύθυνση. Έχουν γίνει κάποιες περικοπές. Με τον καινούργιο σχέδιο νόμο που θέλουμε να περάσει η κυβέρνηση θα αρχίσουν να παίρνουν και οι ενώσεις χρήματα που θα πηγαίνουν στα σωματεία.

 

Θεωρώ στο άμεσο μέλλον το οικονομικό δεν θα λυθεί 100% αλλά ένα μεγάλο κομμάτι θα είναι λυμένο. Αν είμαστε τυχεροί και μπούμε σε κάποια μεγάλη διοργάνωση όπως το EURO ή Mundial θα είμαστε πολύ καλύτερα. Άλλωστε ο κ. Γραμμένος δεν είναι άνθρωπος σπάταλος, τα χρήματα θα πάνε σε σωστές κατευθύνσεις και όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν οι χρυσές κάρτες κλπ».

X