ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δηλαδή μόνο ο Τομ φταίει;

Δηλαδή μόνο ο Τομ φταίει;

Ο Στράτος Παζούλης γράφει για την καταστροφική χρονιά του Ηρακλή

Μπορούμε να καταλογίσουμε χίλια δυο αρνητικά, διοικητικής φύσεως και δη ελαφρότητας κατά του Τομ, όχι όμως και το τραγικό φινάλε της φετινής περιόδου, αφού στο κάτω-κάτω, παρά τις εξίσου τραγικές αγωνιστικές παλινωδίες της ομάδας, ο Ηρακλής βαθμολογικά τερμάτισε 10ος. Τελεία και παύλα. Η παραπάνω διαπίστωση δεν αποτελεί φυσικά αιτιολογία για να δικαιωθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ για τα λάθη του, τα οποία όπως παραδέχονται και οι όψιμοι επικριτές του οφειλόταν περισσότερο στην απειρία του, παρά στην οικονομική ανεπάρκειά του, ξεχνώντας φυσικά πως τα ωσαννά της ελεύσεως του οι ίδιοι πέρσι το καλοκαίρι τα εκφωνούσαν ή τα διατύπωναν γραπτώς, ανακηρύσσοντάς τον, οι ίδιοι, μεσσία και όχι η πλειονότητα, τουλάχιστον, του κυανόλευκου κόσμου.

 

Τον οποίο κόσμο λοιδορούσαν μάλιστα όταν εξέφραζε τις αμφιβολίες του υπερασπιζόμενοι μέχρι αηδίας του μέγεθος του εκ των ΗΠΑ ομογενούς, ο οποίος τελικά, κατά την ταπεινή μου άποψη, αναδεικνύεται σε θύμα και μάλιστα κάτι ως πρόβατο επί σφαγή. Διότι δεν ήταν μόνο οι εκθειάζοντας που του πούλησαν, τότε στην αρχή εκδούλευση, αλλά κυρίως οι καιροσκόποι πολιτικοί και οι παραμυθάδες πολιτικάντηδες. Υπάρχουν στο χαρτί αποτυπωμένες οι υποσχέσεις τους οι οποίες συνοψίζονταν στο γνωστό «προχώρα εσύ και μη σε νοιάζει», όπως και οι σχετικές φωτογραφίες ή κάνω λάθος; Όχι βέβαια, Νοτοπούλου, Βασιλειάδης, Αδαμίδης κ.λ.π , αλαμπρατσέτα τον είχανε με δηλώσεις του τύπου.

 

«Ο Ηρακλής αδικήθηκε και πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί». Δικαιώθηκε προσφάτως για κάποιον από τους υποβιβασμούς του, αλλά φευ, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, προέκυψε νέα ολοφάνερη αδικία για χρέη που δεν ανήκουν μήτε στον Τομ, ούτε στον Ηρακλή, μα στον Παπαθανασάκη, τον οποίο Παπαθανασάκη και πάλι οι ίδιοι πάνω κάτω που τον «προστάτευαν» όταν κατέστρεφε τον Ηρακλή ανακάλυψαν όλως τυχαίως, αργά πολύ αργά, το αφερέγγυο ποιόν του. Στόχος φίλοι μου δεν ήταν να υπερασπιστώ τον Τομ Παπαδόπουλο. Αλλωστε μήτε με ξέρει, ούτε τον γνωρίζω τον ίδιο και τους «υπασπιστές» του. Σεκεμέ καντάρ που λένε στο χωριό μου.

 

Το δίκιο και την πραγματικότητα προσπαθώ να στοιχειοθετήσω, ψάχνοντας τα «κατασκευασμένα» αίτια της νέας περιπέτειας του Ηρακλή, από τη στιγμή που συνέβησαν το όσα παρασκηνιακά, στην αρχή, γεγονότα και τα χθεσινά αγωνιστικά. Άθελά του ο κυανόλευκος κόσμος συμμετέχει σε μια καλοπαιγμένη σε βάρος του οπερέτα επειδή ακριβώς συγκεκριμένοι μέσω αυτής επιχειρούν να τον αποπροσανατολίσουν αποσιωπώντας τις πολιτικές, όσο και συντεχνιακές ευθύνες, οι οποίες έφεραν το σημερινό αδιέξοδο του Ηρακλή, το οποίο δεν θα είναι και το τελευταίο εάν και εφόσον η όποια ΠΑΕ προκύψει δεν απαλλαγεί από τα χρέη του Καναδού με όποιο τρόπο χρειαστεί.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X