ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δίκη στη συνείδηση του κόσμου

Δίκη στη συνείδηση του κόσμου

Πάντως είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τόσοι κατηγορούμενοι, στο επίπεδο του Βαγγέλη Μαρινάκη, θα καθίσουν στο σκαμνί.

Η παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων 27 με την κατηγορία ότι έστηναν παιχνίδια μπορεί να είναι βόμβα, υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να αποδειχθεί φούσκα! Κι αυτό γιατί τα δικαστήρια δεν κρίνουν με το θυμικό του κόσμου αλλά με αποδείξεις. Και αποδείξεις, σ΄ αυτό το επίπεδο, δεν μπορούν να βρεθούν- αν υπάρχουν, γιατί οι κατηγορούμενοι διαθέτουν το τεκμήριο της αθωότητας.

 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώπιον του δικαστηρίου πρέπει να εμφανιστούν εκείνοι που τα έδωσαν, εκείνοι που τα πήραν, όσοι έστησαν τα παιχνίδια, να ομολογήσουν την ενοχή τους και να προσκομίσουν αποδείξεις. Μόνο που σ΄ αυτές τις δουλειές, δεν κόβεται ΦΠΑ, ούτε αποδίδεται Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.

 

Από την άλλη και τον Αλ Καπόνε αν και και… καθάρισε το μισό Σικάγο τον έκλεισαν μέσα για φοροδιαφυγή! Αντίθετα στη συνείδηση του κόσμου και της κοινής γνώμης είναι εδραιωμένη η αίσθηση ότι και παιχνίδια στήνονται και λαμόγια υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που κρύβονται πίσω από τους φυσικούς και κινούν αθέατοι τα νήματα.

 

Η υπόθεση του Μαρινάκη και των υπολοίπων επίσης έχει κριθεί στη συνείδηση του κόσμου. Σχεδόν κανένας δεν πιστεύει ότι η υπόθεση μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση. Πολύ απλά γιατί εδώ είναι Ελλάδα! Εδώ αυτοί που την πληρώνουν είναι οι μικροί καθώς για τους δυνατούς πάντα υπάρχει ένα παράθυρο διαφυγής.

 

Από την άλλη είναι σίγουρο ότι οι 28 κατηγορούμενοι θα ζουν τα επόμενα δύο χρόνια με το βάρος μιας δίκης στην οποία θα κληθούν να καθίσουν στο εδώλιο και να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Δεν θα είναι ευχάριστο το έργο τους. Αν τους ενδιαφέρει βέβαια…

 

Πάντως είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τόσοι κατηγορούμενοι, στο επίπεδο του Βαγγέλη Μαρινάκη, θα καθίσουν στο σκαμνί. Αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία. Κανένας δεν μπορεί να παίζει ζάρια στην πλάτη των φιλάθλων και του ποδοσφαίρου. Ο λόγος πλέον ανήκει στην δικαιοσύνη!

X