ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η δικαίωση του κόσμου

Η δικαίωση του κόσμου

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τις σχέσεις Σαββίδη-Μελισσανίδη που δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο και την προσπάθεια κάθαρσης του ποδοσφαίρου

 

Το γεγονός ότι οι σχέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο έχει αναφερθεί. Το αποκάλυψε πρώτα η εκπομπή στο metropolis 95,5 γιατί το πώς τα πάνε οι δύο ισχυροί άνδρες δεν αποτελεί κουτσομπολιό αλλά σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια της κάθαρσης του ποδοσφαίρου.

 

Είναι γνωστό ότι οι Ιβάν και «τίγρης» είχαν βρεθεί πολύ κοντά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τους ένωναν οι κοινές ρίζες, ο ποντιακός ελληνισμός- έχουν συνεισφέρει πολλά και οι δύο- αλλά και η αδικία από τα χτυπήματα του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα η σχέση τους ήταν τόσο στενή που όταν βρισκόταν οι δυο τους μιλούσαν ποντιακά!

 

Όλα αυτά όμως μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Γιατί στον χώρο του ποδοσφαίρου εξακολουθούν να περπατούν στον ίδιο δρόμο, τον δρόμο της κάθαρσης. Κι όσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα αποσύρει την στήριξη του από το πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου, του οποίου την υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΟ ενισχύει με κάθε μέσο και τρόπο ο Ιβάν Σαββίδη, η συμμαχία θα παραμένει αρραγής.

 

Πάντως είναι φανερό ότι η ΑΕΚ κοιτάει πρωτίστως τα συμφέροντα της. Απόδειξη η στάση που κρατάει σε όσα έγιναν στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αν κι από την Μεγάλη Πέμπτη έχει περάσει μια εβδομάδα, δεν προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές, γεγονός που θα ενίσχυε την απειλή αφαίρεσης βαθμών από τον Ολυμπιακό, κάτι που θέλει πάση θυσία ο ΠΑΟΚ, αλλά ενδιαφέρθηκε μόνο για τον εαυτό της. Κυνήγησε τον Σεμπά για το επεισόδιο με τον Αραούχο με προφανή στόχο να του στερήσει την συμμετοχή στον αγώνα ρεβάνς του κυπέλλου. Μέχρι εκεί.

 

Ο ΠΑΟΚ είναι μόνος, κινείται μόνος κι αν έχει μια δύναμη, αυτή είναι ο κόσμος του. Του οποίου το κριτήριο είναι αλάνθαστο. Όταν στην ΠΑΕ μιλούσαν για συμμαχίες ή συμφωνίες στην προσπάθεια της εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος δια βοής από τις εξέδρες της Τούμπας, ήταν κάθετα αντίθετος! Και σήμερα δικαιώνεται!

 

X