ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δικαιωμένοι και… περήφανοι όλοι όσοι τον πίστεψαν και τον στήριξαν

Δικαιωμένοι και… περήφανοι όλοι όσοι τον πίστεψαν και τον στήριξαν

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για το «πρώτο βιολί» της ορχήστρας του Δικεφάλου, τον Πορτογάλο χαρισματικό ποδοσφαιριστή

 

 

Αν κάτι βέβαια θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε για την περίπτωση του Βιεϊρίνια είναι ότι σε εκείνες τις περιπετειώδεις στιγμές δίπλα του βρέθηκαν και του στάθηκαν αρκετοί φίλοι του συλλόγου που τον βοήθησαν ψυχολογικά και τον συντρόφευσαν ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν. Ανάμεσά τους «ξεχωρίζει» η περίπτωση του Γιώργου Κούτρα, ενός εξαιρετικού επιστήμονα (διδάκτορα Φυσικοθεραπευτικής της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ) ο οποίος είχε αναλάβει προσωπικά τον Αντελίνο και την αντιμετώπιση του προβλήματος του τραυματισμού που κουβαλούσε από τη Γερμανία.

 

Με τις δικές του φροντίδες ο παίκτης ξεπέρασε με ιδανικό τρόπο τον τραυματισμό του και πέρασε το κατώφλι της Τούμπας πανέτοιμος να αγωνιστεί. Το ποιοι τον πίστεψαν τον Αντελίνο και ποιοι τον βοήθησαν είναι γνωστό και έχει καταγραφεί. Κορυφαίος σε αυτή τη λίστα ο μεγαλομέτοχος, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη και το κόστος της σπουδαίας μεταγραφής κόντρα στις εισηγήσεις του καθ’ ύλην αρμοδίου!

 

Πάμε όμως στα σημερινά. Παρακολουθώντας την προετοιμασία εν όψει της μάχης με τη Βασιλεία που ήδη πλησιάζει και βλέποντας τα πρώτα φιλικά διαπιστώνει κανείς εύκολα πως ο Ράζβαν Λουτσέκσου ανεβάζει συστηματικά την ένταση και τους ρυθμούς και «πολλαπλασιάζει» τις δοκιμές και τους πειραματισμούς που θα του δώσουν τη δυνατότητα να βγάλει τα συμπεράσματά του και να «δέσει» όσο γίνεται καλύτερα το βασικό σχήμα στον προκριματικό της 24ης Ιουλίου.

 

Η αποδεδειγμένη μεταγραφική δυστοκία σίγουρα στέρησε από το Ρουμάνο κόουτς την ευκαιρία να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη προετοιμασία που θα συμπεριλάμβανε και κάποιους στόχους που είχαν προγραμματισμένα (αλλά αδέξια) χαρακτηριστεί ως αναγκαίοι. Αυτή τη στιγμή ο Λουτσέσκου έχει μπροστά του τα τρία τέταρτα σχεδόν του περσινού ΠΑΟΚ και την υποχρέωση να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις όποιες εντυπώσεις έχει απ’ όλους αυτούς τους παίκτες που πέρυσι είχαν μια εξαιρετική χρονιά.

 

Το μειονέκτημα της απουσίας νεοαποκτηθέντων στην προκειμένη περίπτωση εξισορροπείται με την ακριβή γνώση από μέρους του κόουτς των δυνατοτήτων των παικτών που διαθέτει αυτή την ώρα. Με αυτούς θα ξεκινήσει και με αυτούς θα πορευτεί ακόμη και μετά τις νέες προσθήκες (αν θα γίνουν) για να μικρό ή μεγάλο διάστημα.

 

H περσινή ομάδα λοιπόν σχεδόν ατόφια όπως και η εξαιρετική χρονιά που είχε, είναι τα καλά χαρτιά στην προκειμένη περίπτωση. Ο Λουτσέσκου παράλληλα είχε και έχει τον χρόνο να ζυγίσει χωρίς πίεση όλο το έμψυχο υλικό συμπεριλαμβανομένων και των δανεικών που επέστρεψαν. Ανάμεσα στους τελευταίους υπάρχουν περιπτώσεις που ενθαρρύνουν και ενθουσιάζουν (Ουάρντα,  Χαρίσης, Λάμπρου, Κίτσιου, Μυστακίδης).

 

Το σκηνικό ευδιάκριτο ακόμη και με τις πιθανές προσθήκες, που σίγουρα θα είναι λίγες, θεωρείται και ελεγχόμενο. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι στο παιχνίδι με τη Βασιλεία να παρουσιαστεί ο γνωστός σοβαρός και εξαιρετικός ΠΑΟΚ την περασμένης χρονιάς, ιδιαίτερα της εικόνας κάποιων συγκεκριμένων αγώνων όπως αυτός του τελικού. Μια και αναφερθήκαμε όμως στα φιλικά παιχνίδια και για να κάνουμε μια σύνδεση με τον τίτλο μας, σαν επίλογο κρατάμε τη διαπίστωση ότι όπως φάνηκε στο τελευταίο φιλικό, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αυτός ο χαρισματικός Πορτογάλος και όπως αποδείχθηκε και ιδανικός αρχηγός, θα αποτελεί και τη νέα χρονιά την «αιχμή του δόρατος» αν θέλετε, του Ρουμάνου κόουτς και το «πρώτο βιολί» της ασπρόμαυρης συμφωνικής ορχήστρας.

 

ΥΓ: Αλήθεια, ποια είναι εκείνα τα «φωτεινά μυαλά» που έχουν «προγραμμένο» τον Ουάρντα ή τον βάζουν στη λοταρία για παραμονή ή νέο δανεισμό; Δε βλέπουν ότι στο ρόστερ υπάρχουν δύο περιπτώσεις παικτών που σαν αξία δε… φτουράνε μπροστά στον Αιγύπτιο; Η επιμονή τους και η μυστηριώδης προδιάθεσή τους τους εκθέτει όσο κι αν τα γνωστά παπαγαλάκια με τις μεθοδευμένες διαρροές τους προσπαθούν να τους καλύψουν και να τους δικαιολογήσουν.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/7/2018)

X