ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η διελκυστίνδα στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ!

Η διελκυστίνδα στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την αιτία έλλειψης ταχύτατων εξελίξεων στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ

  Έχετε αναρωτηθεί πως και γιατί η ΠΓΔΜ – κι ιδιαίτερα Σλάβοι και τέως Έλληνες κάτοικοι της – καίγεται… Καίγεται; Ζεματιέται, για αναγνώριση της από την Ελλάδα; Ζεματιέται για μία χώρα ενώ έχουν αναγνωρίσει εκατό σαράντα χώρες…

 

   Έχετε αναρωτηθεί ποια θα είναι τα οφέλη της ΠΓΔΜ και ποια της Ελλάδας από την συμφωνία την οποία επιχειρούν, να εφαρμόσουν; Με αυτήν την ανίερη συμφωνία πάντως, η ΠΓΔΜ βγαίνει μέσω τουλάχιστον Αξιού (Βαρντάρ, στο σλαβοβουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα της ΠΓΔΜ) στον Θερμαϊκό. Στο Αιγαίο, δηλαδή.

 

   Απλά όμως, αναρωτηθείτε. Πως και γιατί η Ελλάδα βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά της ΠΓΔΜ από 140 χώρες; Κι η Ελλάδα από θέση ισχύος με την ανιστόρητη συμφωνία βρίσκεται σε θέση αδυναμίας…

 

   Κάτι ακόμη.  Όσοι προτίθενται, να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας… Έχουν άποψη περί της απόφασης του Αρείου Πάγου για μη ύπαρξη μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας.

 

   Κι αλήθεια: Πως θα εξηγήσουν στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας την ψήφο τους υπέρ «μακεδονικού» (έστω με …αστερίσκους) έθνους και «μακεδονικής» (επίσης με αστερίσκους) γλώσσας.  Με την ψήφο τους θα υπογράψουν ως Έλληνες για την ύπαρξη «Μακεδονίας» και «Μακεδόνων»!

 

    Εξάλλου αναφέρεται και στην επαίσχυντη συμφωνία. Δε θα λέγονται επίσημα, «Βορειομακεδόνες» αλλά «Μακεδόνες». Γιατί; Η αναφερόμενη «τάχα μου δήθεν μου»  επεξήγηση: «Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» είναι για τα μπάζα…

 

   Ο ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας είναι πόλος έλξης ξένων παικτών.  Αν και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πόλος απώθησης. Ο Ιβάν Σαββίδης καθαρός σαν κρύσταλλο στα επιχειρηματικά του θεωρείται – κι είναι – «λίρα εκατό» στις συμφωνίες του. Ως εκ τούτου κατ’ αρχήν αντίδραση κάθε παίκτη στη μεταγραφική δράση του ΠΑΟΚ είναι θετική. Στη συνέχεια; Η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου τον προβληματίζει. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη – η εικόνα του ως επιχειρηματία είναι διεθνώς κρυστάλλινη – λύνει πολλά από τα προβλήματα του αλλά… Παραμένει ανασταλτικός παράγοντας η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

   Αυτή είναι η σημαντικότερη αιτία για την έλλειψη ταχύτατων εξελίξεων στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Είναι όμως, κι η μη βεβαιότητα για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε παίκτης θεωρεί – κι έτσι είναι – πασαρέλα για την καριέρα του το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι εξαντλεί κάθε πιθανότητα, να μεταγραφεί σε ομάδα με εξασφαλισμένη παρουσία στην κορωνίδα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων παγκοσμίως!

 

   Κόντρα σε αυτές τις ισχυρές αιτίες απώθησης παικτών κλάσης παρατίθεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Τούτο έχει ήδη πολλάκις αποδειχθεί. Κι αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση μεταγραφής. Σε αυτή την κάποιας μορφής διελκυστίνδα στον στίβο των μεταγραφών για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινούνται οι εξελίξεις.

 

   Με αβαντάζ φυσικά, για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ηρεμία και το καθαρό της μυαλό. Δύο αβαντάζ τα οποία σπάνια συναντώνται σε μεταγραφικές περιόδους. Κι όπως πει… Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να τα αξιοποιήσει και τα διαχειριστεί κατάλληλα ώστε να ωφεληθεί απόλυτα…

 

   ΥΓ : Ποια αθλητική δικαιοσύνη; Ποιος αθλητικός δικαστής; Με δυο μέτρα και δύο σταθμά διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους. Μάθατε τι έγινε στο ΣΕΦ πριν τον 4ο Τελικό της Α1; Πόλεμος. Μάθατε τι έγινε στην αθλητική δικαιοσύνη; Φύλλο δεν κουνήθηκε. Εάν κουνιόταν θα τούς ξυπνούσε. Τι θα έκαναν; Θα άλλαζαν πλευρό!

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X