ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δεν Varιέσαι... Συνηθίσαμε πια!

Δεν Varιέσαι... Συνηθίσαμε πια!

Η χρήση της τεχνολογίας ίσως να μη λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα τα περιορίσει και θα βοηθήσει όσους διαιτητές το θέλουν πραγματικά

Δε θα εστιάσουμε στο αν τα λάθη γίνονται συνήθως υπέρ μιας ομάδας ή εις βάρος κάποιας άλλης. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι είναι πλέον εξόφθαλμα και συνεχίζονται. 

 

Τι είδαμε πάλι; Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο, το παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ. Χέρι του Χουλτ μπροστά στον διαιτητή Σιδηρόπουλο, δεν υποδεικνεύεται πέναλτι. Ανατροπή του Αλμπάνη από τον Καρασαλίδη εμφανώς εκτός περιοχής, πέναλτι από τον... μέχρι πρότινος κορυφαίο Έλληνα ρέφερι. 

 

 

Ο Γιώργος Σπανός έκραξε μετά το τέλος του αγώνα και καλώς έπραξε από την πλευρά του, διότι δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που αδικήθηκε ο Ατρόμητος. Αναρωτιόμαστε όμως, τι θα γινόταν αν για τους Χ λόγους η ομάδα του ευνοείτο; Θα υποστήριζε την απομάκρυνση του Περέιρα; Θα ασπαζόταν την αντίθετη άποψη; Διότι αυτό που οι Ελληνες παράγοντες έχουν μάθει είναι να φωνάζουν μόνο όταν αδικούνται. Πρέπει να δουν ομως πέρα από τα μικροσυμφέροντά τους, ανεξάρτητα αν χθες ήταν όλο το δίκιο με το μέρος του.

 

Πάμε και σε μια δεύτερη περίπτωση. Η βοηθός Δέτση. Θυμάστε που είχε ακυρώσει πεντακάθαρο γκολ του Παναιτωλικού στον αγώνα με την ΑΕΚ; 

 

Αν λοιπόν σήκωσε οφσάιντ σε εκείνη τη φάση, τι μπορούμε να πούμε για αυτή του αγώνα του Εργοτέλη με τον Αστέρα Τρίολης; Δείτε σε ποια φάση σήκωσε τελικά τη σημαία... 

 

Τα λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο λοιπόν και ουδείς μπορεί να καταλήξει στο τι ευθύνεται περισσότερο. O φόβος τω διαιτητών; Η ανικανότητα; Η πίεση; Μπορεί και ολα μαζί, ανάλογα την περίπτωση. Στο μόνο που πλέον δεν μπορεί να διαφωνήσει είναι η ανάγκη χρήσης του VAR. Όχι βέβαια ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα. Σίγουρα όμως θα τα περιορίσει. Και θα δώσει την ευκαιρία στους διαιτητές να ξαναφτιάξουν -αν θέλουν- το όνομά τους και την υστερηφημία τους. Να δείξουν δηλαδή, ότι τα όποια λάθη τους είναι ανθρώπινα και μπορεί να διορθώνονται μέσα στο παιχνίδι. 

 

Είναι κάτι που αν το καλοσκεφτούν, προφανώς και τους ίδιους τους συμφέρει. Θα τους βοηθήσει -τουλάχιστον αυτούς που το θέλουν- να βγάλουν από πάνω τους την καχυποψία... Για αυτούς που δεν το θέλουν; Θα μειωθούν τα άλλοθι. Ίσως το πιο μεγάλο στοίχημα της επόμενης πια σεζόν (δε... varιέσαι; συνηθίσαμε στα λάθη πια) κατά την οποια θα εφαρμοστεί, είναι να μη βρούμε και πάλι τον τρόπο  να αμφισβητούμε τα πάντα και να μην δώσουμε τροφή σε αυτό το «σάπιο σύστημα» να δρα υπόγεια και να χαμογελά υποχθόνια κάθε φορά που το αληθινό ποδοσφαιρο τραυματίζεται. 

 

X