ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Δεν το χωράει ο νους μου, πώς μπορεί να τα λέει αυτά!» (audio)

«Δεν το χωράει ο νους μου, πώς μπορεί να τα λέει αυτά!» (audio)

Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε στο Metropolis 95.5 και σχολίασε τις δηλώσεις Μπουτάρη που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης και σχολίασε τη δήλωση Μπουτάρη περί μετονομασίας του Αεροδρομίου «Μακεδονία» και σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία» που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για τις δηλώσεις Μπουτάρη: «Δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Είναι ένας άνθρωπος από αυτήν την πόλη, ξέρει τους ανθρώπους της και το κοινό αίσθημα αυτής της πόλης. Είδε τις κινητοποιήσεις που έγιναν και παρ’ όλα αυτά διαλέγει να πει αυτά τα πράγματα. Εντάξει, πάντα ήταν αντισυμβατικός, σε άλλα του έβγαινε και σε άλλα όχι. Πραγματικά, θέλω να ακούσω τι θα πει στη συνέντευξη Τύπου. Θα να δω τι έχει στο μυαλό του. Όταν τον άκουγα να λέει αυτά τα πράγματα νόμιζα ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να γελάει και να πει “πλάκα σας κάνω”. Και το αυτογκόλ έχει ένα όριο. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα το εξηγήσει. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει μυαλά. Πάντα ήταν ριζοσπαστικός και έβλεπε τα πράγματα διαφορετικά από τους άλλους. Εκτιμώ ότι δεν θα αλλάξει, ούτε θα αμβλύνει το χτύπημα, αλλά θέλω να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του».

 

Για τις φωνές που ζητούν παραίτηση Μπουτάρη: «Δεν ξέρω να πω αν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς, όχι ως Δήμαρχος, αλλά πως ως κάτοικος αυτής της πόλης μπορεί να λέει ένα τέτοιο πράγμα. Δεν είναι ανάγκη να είναι δήμαρχος αυτός που το λέει για να σοκαριστείς. Και με έναν φίλο μου να πήγαινα για καφέ και να άκουγα να μου λέει κάτι τέτοιο θα του απαντούσα “τι λες ρε…”. Γενικά υπάρχει μια περίεργη κατάσταση. Γίνεται μια προσπάθεια να νιώσει ένοχος και εθνικιστής όλος αυτός ο κόσμος που πήγε στα συλλαλητήρια. Είναι η μόδα των ημερών. Ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ακροδεξιοί με περίεργες βλέψεις. Δεν το χωράει το μυαλό μου πώς σε μια χώρα που οι πολίτες της την αγαπούσαν τόσο πολύ, και γι’ αυτό είχαμε όλα αυτά τα επιτεύγματα, φτάσαμε να είμαστε ένοχοι για τέτοια θέματα. Δεν προέχει αυτό, όμως. Ως άνθρωπος θέλω να ακούσω τι σκέφτεται. Ποιος ο λόγος σήμερα, και εν μέσω της μεγάλης αγωνίας του κόσμου να λυθεί αυτό το εθνικό θέμα προς το συμφέρον της Ελλάδας, να βγεις να πεις αυτά τα πράγματα. Για να προκαλέσεις; Εύχομαι στη 1.30 να λυθούν οι απορίες μου».

 

Ακούστε όσα είπε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

 

 

X