ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά να λειτουργεί σωστά ο Ηρακλής»

«Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά να λειτουργεί σωστά ο Ηρακλής»

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για την αποτυχία της ανόδου στην Α1, αλλά και για την ποδοσφαιρική ομάδα.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, Θόδωρος Δρακόπουλος και αναφέρθηκε στην αποτυχία της ανόδου στην Α1, αλλά και στην ποδοσφαιρική ομάδα.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για την χρηματοδότηση του τμήματος μπάσκετ: «Είμαι ο μοναδικός χρηματοδότης της ομάδας μπάσκετ. Αν δεν υπάρχω εγώ, δύσκολα μπορεί να υπάρχει το τμήμα στην Α2. Πιθανότατα θα ήταν σε κάποια κατώτερη κατηγορία, εκτός αν εμφανίζονταν άλλοι χρηματοδότες – επενδυτές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να είναι ο Ηρακλής σε κάπως πιο υψηλά στάνταρ».

 

Για τα χρήματα που έβαλε στον Ηρακλή: «Τα χρήματα είναι σχετικά, το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι, τόσα ώστε να μην κινδυνεύει η δουλειά μου και η υγεία μου. Πρώτα είναι η υγεία και η δουλειά και μετά το χόμπι, όπως ο Ηρακλής».

 

Για την αποτυχία της ανόδου στην Α1: «Προσωπικά δεν έχω βάλει ως αυτοσκοπό την άνοδο στην Α1, αλλά να λειτουργεί η ομάδα επαγγελματικά, να βγάζει δικούς της παίκτες και να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Να μην χρωστάμε, να μην λένε ότι είμαστε μπαταχτσήδες. Αν είναι να ανεβούμε και να χρωστάμε της Μιχαλούς, καλύτερα να μείνουμε στην Α2. Ο πρώτος στόχος είναι να λειτουργεί σωστά ο Ηρακλής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λειτουργούμε σωστά τώρα. Θα έπρεπε να υπάρχουν πολλοί μικροεπενδυτές, πολλοί μικροί χορηγοί και μαζί με τον βασικό χρηματοδότη να συντηρούν την ομάδα. Δεν μπορεί το όλο οικοδόμημα να βασίζεται σε έναν άνθρωπο. Αυτό είναι το λάθος και η αδύναμη εικόνα που έχει ο Ηρακλής. Όχι μόνο εμείς, βεβαίως, αλλά και πολλές άλλες ομάδες. Δεν αντιλέγω ότι θέλω να ανέβω στην Α1, όμως, δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν θέλω να φτιάξω μια ομάδα με μπάτζετ ένα εκατομμύριο, να ανεβούμε και να μην πληρώσουμε τους μισούς. Όπως κάνουν άλλες ομάδες».

 

Για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή: «Έκανε μια εκπληκτική χρονιά που δεν την πίστευε κανείς. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο με καλούς παίκτες που αξίζουν και για τη Β’ Εθνική. Ήταν μια εξαιρετική ομάδα. Το θέμα είναι πώς θα γίνει η ΠΑΕ. Αν βρεθεί η λύση για τα χρέη έχει καλώς. Αν δεν βρεθεί, έχουμε σοβαρό πρόβλημα».

 

Για το αν επιμένει στην πρόταση που είχε καταθέσει για συνένωση με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων: «Το έλεγα και επιμένω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να βρούμε ένα άλλο ΑΦΜ να παίξουμε. Για να μπορούμε να ορθοποδήσουμε χωρίς να χρωστάμε υπέρογκα ποσά».

 

Για τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί στους ανθρώπους του Ηρακλή ότι θα δοθεί λύση για τα χρέη: «Μακάρι να γίνει αυτό, αλλά εδώ δεν μας ευνοούν όταν έχουμε δίκιο. Τώρα θα μας ευνοήσουν; Μακάρι, αλλά έχω επιφυλάξεις».

 

Για το αν μπορεί να βρεθεί ένας επενδυτής για τον Ηρακλή: «Από την ελληνική αγορά είναι δύσκολο. Δεν ξέρω από έξω αν βρεθεί κανένας Ασιάτης να θέλει να βάλει λεφτά. Το brand name είναι ελκυστικό, όμως, μόνο από έξω βλέπω κάποια λύση. Από την Ελλάδα το βλέπω ουτοπικό».

 

Ακούστε όσα είπε ο Θόδωρος Δρακόπουλος στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

 

X