ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με Σκίμπε, καλύτερα να αναλάβει Έλληνας»

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με Σκίμπε, καλύτερα να αναλάβει Έλληνας»

Υπέρ της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από Έλληνα προπονητή τάχθηκε ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στο Metropolis 95.5.

Υπέρμαχος της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας από κάποιον Έλληνα προπονητή εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το ότι το όνομά του παίζει ως υποψήφιος διάδοχος του Μίκαελ Σκίμπε: «Το αν είμαι μέσα στις υποψήφιες επιλογές για την Εθνική βγαίνει μέσα από αυτούς που κάνουν το ρεπορτάζ της Εθνικής. Εγώ ειλικρινά θα χαρώ να αναλάβει ένας Έλληνας προπονητής την Εθνική ομάδα. Και σίγουρα ένας Έλληνας δεν μπορεί να υστερεί σε σχέση με την εικόνα της Εθνικής ομάδας που είδαμε σε αυτό το τουρνουά των προκριματικών του Μουντιάλ. Εγώ είμαι πάντα υπέρ του Έλληνα προπονητή».

 

Για το αν αποτιμά ως θετική την παρουσία του Σκίμπε: «Σε σχέση με αυτό που είδα, δεν είμαι ευχαριστημένος. Όπως είδα το τουρνουά, δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξε η Εθνική. Εγώ θα έψαχνα για κάτι διαφορετικό».

 

Για ορισμένους διεθνείς που ζήτησαν την παραμονή του Σκίμπε: «Κατ’ αρχάς δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, αλλά της ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα, ενδεχόμενη παραμονή Σκίμπε θα είναι καλή εξέλιξη γι’ αυτούς γιατί θέλουν να παραμείνουν στην Εθνική 2-3 χρόνια ακόμη. Όταν γίνεται αλλαγή προπονητή, αλλάζει φιλοσοφία και, όπως είναι λογικό, γίνονται και αλλαγές προσώπων».

 

Για τις επιλογές Σκίμπε: «Κατά τη δική μου εκτίμηση έπρεπε να είχαν γίνει ήδη διαφορετικές επιλογές. Αυτοί που θα αποφασίσουν για τον νέο προπονητή πρέπει να ξέρουν τι θέλουν από την Εθνική και ποιο στυλ θέλουν να ακολουθήσει η Εθνική».

 

Για το αν πρέπει να αναλάβει την Εθνική Έλληνας προπονητής: «Κατά τη γνώμη μου, προτιμότερος θα ήταν ένας Έλληνας προπονητής, ανεξάρτητα αν είμαι εγώ αυτός ή όχι. Έχουν αλλάξει οι καιροί. Δεν είναι όπως πριν 20 χρόνια. Αρκετοί Έλληνες προπονητές έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία από τον Σκίμπε στο professional, το οποίο βαθμολογείται από την UEFA. Υπάρχει κατάρτιση στον Έλληνα προπονητή».

 

Ακούστε όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

 

X