ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δεν έχουν πατρίδα              οι αθλητικές αδικίες

Δεν έχουν πατρίδα              οι αθλητικές αδικίες

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την «σφαγή» της Μπάγερν από τη Ρεάλ και την αδικία στον αθλητισμό που δεν έχει πατρίδα

 

«Σκούζουν» οι άνθρωποι της Μπάγερν γιατί η διαιτησία στον αγώνα με την Ρεάλ αδίκησε την ομάδα τους. Από τον Ρουμενίνγκε μέχρι τον Μπόατενγκ και τον Αντσελότι όλοι στάζουν δηλητήριο για την κλοπή το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Δικαίως γιατί στα δύο από τα τρία γκολ του Ρονάλντο υπάρχουν καταφανέστατα οφ σάϊντ. Οπότε όλη η κουβέντα που έχει ανοίξει για τον αγώνα έχει ως θέμα τη διαιτησία.

 

Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Το fair play είναι μία επικοινωνιακή εφεύρεση των διεθνών Ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου, η οποία δεν βρίσκει συμμάχους σε υψηλό επίπεδο. Κι αν στη φάση Κριστιάνο-Μαρσέλο υπάρχει ένα μικρό άλλοθι λόγω της ταχύτητας που εξελίχθηκε,  στην άλλη και ένας τυφλός επόπτης θα σήκωνε τη σημαία. Σε τέτοιες φάσεις χάνεται η οποιαδήποτε δικαιολογία και η διαιτητική απόφαση «φωνάζει» ότι ξεφεύγει από τον παράγοντα ανθρώπινο λάθος. Και την αδικία δεν την ανέχεται κανείς. Πολύ δε περισσότερο όταν είναι υποψιασμένος ότι υποστηρίχθηκε ο ισχυρός. Σε κάθε αγώνα υπάρχει μία ομάδα η οποία είναι περισσότερο δυνατή στο παρασκήνιο και το ποδοσφαιρικό σύστημα την θέλει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

 

Είτε για λόγους μάρκετινγκ, είτε διαφθοράς. Απλά είναι τα πράγματα και σ’ όλο τον πλανήτη οι νόμοι της ποδοσφαιρικής διάκρισης είναι ίδιοι. Και η Μπάγερν, η οποία τώρα διαμαρτύρεται γιατί είναι το θύμα, στατιστικά έχει το ρόλο του θύτη με τη βοήθεια του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου, στους περισσότερους αγώνες.

 

Όχι βεβαίως στο επίπεδο που είναι εντός συνότων ο Ολυμπιακός ο οποίος έχασε πλέον την απόλυτη επιρροή στα θεσμικά όργανα του εγχώριου ποδοσφαίρου και γκρινιάζει φορώντας τον χιτώνα του αδικημένου. Αντιθέτως αισθανόταν υπέροχα όταν έσκουζαν οι αντίπαλοι του «πνιγμένοι» από την αδικία. Τώρα που οι «μηχανισμοί» δεν τον προστατεύουν και γίνεται προσπάθεια για 50-50 στις αποφάσεις τους, χαλάει τον κόσμο και προσφεύγει στη FIFA και την UEFA καταγγέλλοντας ανισότητα και αδικία. Αλήθεια δεν ακούγεται ως ανέκδοτο; 

 

FREE

Θολό είναι ιστορικά το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί αυτό εξυπηρετεί τα μαγειρέματα. Ισως σ’ αυτή τη λογική ΕΠΟ και Super League δεν αναγράφουν σε ΚΑΠ και Προκήρυξη του Πρωταθλήματος εάν θα υποβιβαστούν όλες οι μη αδειοδοτημένες ομάδες.

X