ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δεν αρκεί η πληρότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Δεν αρκεί η πληρότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Η προσαρμοστικότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πρώτιστος στόχος πέραν της πληρότητας του - Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Είναι πλέον, σαφές πως τα περυσινά παθήματα (άνευ κόστους για τον ΠΑΟΚ ευτυχώς) έγινα μαθήματα. Και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφευχθούν ανάλογα εφέτος.

 

Εδώ βάλτε και τις αυξημένες… Κατά πολύ μάλιστα, αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις, για να καταλήξετε στο συμπέρασμα πως δεν αρκούν για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο μία ντουζίνα πρωτοκλασάτοι παίκτες. Χρειάζονται πολλοί περισσότεροι…

 

Ως εκ τούτου δεν αποτελεί κι έκπληξη η απόκτηση ενός κατά βάση δεξιού αμυντικού αλλά με σαφείς κι αποδεδειγμένες ικανότητες κι ως αριστερού, του Ροντρίγκο Σοάρες.

 

Ο Πορτογάλος θεωρείται για τον ΠΑΟΚ μία πρώτου μεγέθους λύση για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει στα άκρα της άμυνας του.

 

Θυμάστε πως πέρυσι μέχρι κι ως δεξιός αμυντικός είχε παίξει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Και πως ο Χοσέ Κρέσπο ουκ ολίγες φορές επιστρατεύθηκε ως αριστερός αμυντικός. Τότε οι αλχημείες, οι… μαγκιές του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αποδώσει τα μέγιστα. Δεν είναι όμως, κάθε φορά πασχαλιά. Και των φρονίμων τα παιδιά – επειδή περί τέτοιων πρόκειται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ – πριν ξαναπεινάσουν, μαγειρεύουν.

 

Η προσαρμοστικότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πρώτιστος στόχος πέραν της πληρότητας του. Δεν προκαλεί δε, έκπληξη η σπουδή – με το ανάλογο κόστος βεβαίως, βεβαίως – να καταστεί το ρόστερ του ΠΑΟΚ ικανό, να ανταποκριθεί στις αυξημένες αγωνιστικά και ποιοτικά αλλά και ποσοτικά υποχρεώσεις για τη μέλλουσα περίοδο.

 

Η απουσία του «κάπτεν» για μακρό χρονικό διάστημα καθιστά την επιτυχία σε αυτούς τους στόχους ακόμη πιο επιτακτική. Αν και πέρα της αγωνιστικής κατά το δυνατόν κάλυψης του κενού του Αντελίνο Βιεϊρίνια, η ψυχολογική στην διάρκεια του αγώνα δεν καλύπτεται. Τούτο δε, αποτελεί εξ αρχής μειονέκτημα για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο με μία πρώτη ανάγνωση. Με μία δεύτερο, βαθύτερο ανάγνωση ίσως είναι και πλεονέκτημα. Αναμένεται – βλέπετε - τούτο το κενό να λειτουργήσει ως κίνητρο υπέρβασης της απόδοσης για τους συμπαίκτες του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Εδώ θα είμαστε. Και θα το δούμε…

 

Ανάλογα σημαντικές φυσικά, είναι κι οι απουσίες στα χαφ. Ναι μεν, κατά πως φαίνεται ο Πόντους Βέρνμπλουμ θα είναι – πρώτα ο Θεός – πιο γρήγορα ετοιμοπόλεμος από τον Μαουρίσιο. Κατά πως φαίνεται αλλά… Είτε έτσι, είτε αλλιώς και στα χαφ ο ΠΑΟΚ έχει επίσης, ξεχωριστά κενά για των οποίων την κάλυψη ήδη φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο.

 

Είναι πάντως, ηλίου φαεινότερο πως καθώς ο πήχης των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ έχει φθάσει σε πρωτόγνωρα για την ιστορία του ύψη… Διοικητική και τεχνική ηγεσία καταβάλλουν εξαιρετικές προσπάθειες, για να αρθεί η ομάδα τους σε αυτό το ύψος. Κι επιμένουμε πάλι, πως δε θέλει μόνον κόπο. Δε θέλει μόνον χρήμα. Θέλει και τρόπο. Κι αυτός αναδεικνύεται από τις μεταγραφικές κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Δεν της αρκεί η πληρότητα στο ρόστερ της ομάδας της. Καθιστά απαραίτητη και την προσαρμοστικότητα στο ρόστερ του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου…

 

Έχοντας φυσικά, στην σκέψη των φίλων του «δικέφαλου» και την άποψη πως οι μεταγραφές – κατά πως λέγαμε και χθες – είναι σαν τις ρίζες. Θέλουν πρόσφορο έδαφος, ιδανικό κλήμα και κατάλληλη περιποίηση για να ανθίσουν και να καρπίσουν. Έτσι;

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X