ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δεν αγωνιούν, αδημονούν για μεταγραφές…

Δεν αγωνιούν, αδημονούν για μεταγραφές…

Μέχρι και σήμερα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ λειτουργούν ορθά. Με αυτοπεποίθηση, με ψυχραιμία και με σωφροσύνη - Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Λέγαμε τις προάλλες για τα παλαιά συμβόλαια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα οποία φρενάρουν τα νέα. Λέγαμε και πως όσο κρατά –δίχως φυσικά, να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα – το… ξεσκαρτάρισμα των συμβολαίων, δεν είναι εύκολη… Αντίθετα είναι κομματάκι δύσκολη δουλειά η απόλυτα ακριβής εφαρμογή του μεταγραφικού σχεδιασμού.

 

Ο χρόνος όμως, κυλά. Η κλεψύδρα του αδειάζει γρήγορα. Η ροή της άμμου από το άνω στο κάτω δοχείο… αγχώνει! Εντάξει, ο ΠΑΟΚ έχει δεδομένες στέρεες βάσεις. Δε σηκώνει οικοδόμημα από τα θεμέλια. Έχει δοκιμασμένους κι επιτυχημένους πυλώνες. Έχει και τον ίδιο… αρχιτέκτονα. Εντάξει, δε λέμε πως ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος δεν είναι πολλά βήματα μπροστά από τους σοβαρούς αντιπάλους του στην διεκδίκηση αυτών των τίτλων. Θα ήταν μάλιστα, η απόσταση … παρασάγγες εάν η ατυχία δεν επέφερε στον ΠΑΟΚ καίρια πλήγματα με τους σοβαρότατους τραυματισμούς τριών «σπονδύλων» του. Θα ήταν… Δεν είναι!

 

Στη ζωή βέβαια, δεν έρχονται όλα, όπως θέλουμε, να έρθουν. Έτσι τα διαχειριζόμαστε όπως έρχονται. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτό ακριβώς πράττουν. Σε αντίθεση δε, με τους σοβαρούς αντιπάλους δεν θορυβούν. Δεν προκαλούν… ορυμαγδό με την παρέλαση στη μεταγραφική τους πασαρέλα. Δεν τρελαίνουν τον κόσμο τους με βροχή …ονομάτων, για να επέλθει μετά… ξηρασία.

 

Μέχρι και σήμερα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ λειτουργούν ορθά. Με αυτοπεποίθηση, με ψυχραιμία και με σωφροσύνη. Έχουν αυτή την πολυτέλεια. Την κέρδισαν με το σπαθί τους. Αυτή η πολυτέλεια πάντως, έχει κι ένα άλλο όνομα. Λέγεται… Χρόνος!

 

Στις παρελθούσες αγωνιστικές περιόδους έτρεχαν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ψυχή στο στόμα, για να κάνουν μεταγραφές. Η πίεση του χρόνου θέλετε; Η έλλειψη απόλυτα σοβαρού προγραμματισμού; Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας; Οτιδήποτε και να θέλετε οι μεταγραφές γινόταν με κομμένη την ανάσα τότε. Τώρα; Η ανάσα είναι και βαθιά και δυνατή! Αυτή η …πολυτέλεια, ο χρόνος είναι το μέγιστο όφελος από την ολοκληρωτική κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Ο χρόνος φυσικά, δεν είναι άπλετος. Κυρίως ο κατάλληλος χρόνος. Κάθε πράμα στον καιρό του λέμε αλλά… Ο καιρός περνά. Από σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ – καθώς πλησιάζει το πρώτο ραντεβού για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο – θα έχει πλέον, το νου της και στον χρόνο.

 

Δε λέμε. Τα θέματα και του Ομάρ Ελ Καντουρί και του Χοσέ Κάνιας είναι… αγκάθια. Δεν γνωρίζουμε κι εάν κι εφ’ όσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου τους έχει αφήσει εκτός αγωνιστικού σχεδιασμού για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο. Εάν τους έχει αφήσει; Παύουν να είναι… αγκάθια. Εάν δεν τους έχει αφήσει; Είναι …αγκάθια! Έτσι για των λόγων μας το ακριβές.

 

Με λίγα λόγια; Καθώς πλησιάζουμε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, θα αυξάνεται η πίεση για μεταγραφές. Εύλογα. Θεωρώντας πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταλήξει σε βασικές αλλά κι εναλλακτικές επιλογές οι φίλοι του «δικέφαλου» δεν ανησυχούν για τις ενισχύσεις. Είναι κι ο στόχος του Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπετε. Περισσότερο έντονος – κι απαιτητός κι απαιτητός - από κάθε άλλη φορά. Τηρουμένων πάντα των αναλογιών! Οι φίλοι του «δικέφαλου» απλά, αδημονούν…

 

ΥΓ 1 : Τώρα μάλιστα. «Ο ρόλος της Ελλάδας με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίστηκε στο διεθνές στερέωμα», έφη ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή η αναβάθμιση της φαίνεται και στο Αιγαίο;

 

ΥΓ 2 : Άντε και καλά η (συγ)Κυβέρνηση. Τι να πει; Να ξυθεί στην γκλίτσα του τσομπάνου για την επέτειο της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών; Η Αντιπολίτευση όμως; Γενικά κι ειδικά; Μήτε φωνή, μήτε ακρόαση…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X