ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΔΕΗ: Προς διακοπή ηλεκτροδότησης για χρέη άνω των 1.000 ευρώ

ΔΕΗ: Προς διακοπή ηλεκτροδότησης για χρέη άνω των 1.000 ευρώ

Μέτρα κοινωνικής προστασίας, όπως η αναστολή των αποκοπών ηλεκτροδότησης για χρέη μέχρι 1000 ευρώ, έχει λάβει η ΔΕΗ.

Μέτρα κοινωνικής προστασίας, όπως η αναστολή των αποκοπών ηλεκτροδότησης για χρέη μέχρι 1000 ευρώ, έχει λάβει η ΔΕΗ δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τους αδύναμους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Ενέργειας, δεν θα υπάρχει προστασία σε περιπτώσεις ρευματοκλοπών και στρατηγικών κακοπληρωτών, είτε αυτοί είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις.

 

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ομαλοποιείται πλήρως η κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα της χώρας καθώς ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, ενώ υπήρξε συνεισφορά στο ισοζύγιο και από αιολικά πάρκα.

 

Η πηγή του ΥΠΕΝ δήλωσε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των φορέων της ενέργειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης (λόγω της κακοκαιρίας), των βλαβών που παρουσιάστηκαν σε μονάδες της ΔΕΗ και της σχεδόν μηδενικής συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών. Από αύριο αίρεται η απαγόρευση εξαγωγών ρεύματος και από σήμερα η σύσταση για περιορισμό της κατανάλωσης.

X