ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δάνεια ως δύο δις ευρώ με ευνοϊκούς όρους για νέους Ευρωπαίους αγρότες

Δάνεια ως δύο δις ευρώ με ευνοϊκούς όρους για νέους Ευρωπαίους αγρότες

Ικανοποιημένο το ευρωπαϊκό συμβούλιο νέων αγροτών (CEJA) από την απόφαση

Πρόκειται για ένα ένα νέο πρόγραμμα που εστιάζει στους νέους αγρότες και προσφέρει σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα ευνοϊκότερους όρους δανειοδότησης. Το παρουσίασε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Άντριου ΜακΝτάουελ, ανακοίνωσαν μια δέσμη δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, με κίνητρο την αύξηση της πρόσβασης των αγροτών της ΕΕ, και ιδίως των νέων, στη χρηματοδότηση.

 

Το πρόγραμμα θα παράσχει στους αγρότες ελκυστικότερους όρους χρηματοδότησης, όπως χαμηλότερα επιτόκια, μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής που φτάνουν μέχρι τα 15 έτη και περιόδους χάριτος μέχρι πέντε έτη.

 

Σε επίπεδο κρατών-μελών, το πρόγραμμα δανειοδότησης θα αποτελέσει αντικείμενο διαχείρισης από τράπεζες και εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την ΕΕ, δίνοντας προτεραιότητα στους νέους αγρότες.

 

Επιπλέον, οι συμμετέχουσες τράπεζες θα πρέπει να προβούν σε χορήγηση δανείων που να αντιστοιχούν στο ύψος του ποσού για το οποίο έγινε δέσμευση από την ΕΤΕπ. Κατά συνέπεια, το συνολικό ποσό δανειοδότησης μπορεί να ανέλθει έως και στα 2 δισ. ευρώ.

 

Η κύρια συνιστώσα της πρωτοβουλίας περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα χορήγησης δανείων, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, για μικρομεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις, με ελάχιστο ποσοστό της τάξης του 10% δεσμευμένο αποκλειστικά για αγρότες ηλικίας κάτω των 41 ετών.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr/
facebook: https://www.facebook.com/pkmakedonias
twitter: https://twitter.com/PKMakedonias

 

X