ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η χρυσόσκονη, οι ντρίμπλες και ο εγκλωβισμένος πρόεδρος

Η χρυσόσκονη, οι ντρίμπλες και ο εγκλωβισμένος πρόεδρος

Ο Βασίλης Μάστορας καταγράφει τα δεδομένα για την συνάντηση Καρυπίδη - Τομ - Σακίεβιτς

Αυτά που έγιναν γνωστά στις συζητήσεις  Καρυπίδη-Τομ- Σάκιεβιτς μόνο κάποιον αφελή μπορούν να πείσουν ότι δεν υποκρύπτουν πολλά περισσότερα. 

 

Λίγη αξία είχε ο τρόπος με τον οποίο θα κέρδιζε ο Αρης χθες τον Παναιγιάλειο. Για τους κίτρινους η εξέλιξη του Πρωταθλήματος έχει πλέον μόνο τυπική διαδικασία. Αλλωστε δεν θα δείξουν τώρα την αγωνιστική τους ποιότητα. Αυτό είχαν την ευκαιρία να το κάνουν σ’ όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές.

 

Αν για κάτι είχε αξία μία καλή εμφάνιση χθες στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν η παρουσία των κ.κ. Παπαδόπουλου και Σακίεβτις. Λόγικό είναι όταν από τα… ψηλά του γηπέδου παρακολουθούν δύο άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της ομάδας, οι οικοδεσπότες να θέλουν να τους ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

 

Για το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαν οι δύο άνδρες που ήρθαν από τις ΗΠΑ με τον Θόδωρο Καρυπίδη, ενδιαφέρεται ο κόσμος του Αρη και λιγότερο με πόσα γκολ διαφορά κέρδισε η ομάδα τους τον Παναιγιάλειο.

 

Επ’ του πρώτου όμως, μέχρι τη στιγμής που γράφονται αυτές οι γραμμές, λίγα πράγματα έγιναν γνωστά. Ή αν προτιμάτε αυτά που έγιναν γνωστά μόνο κάποιον αφελή μπορούν να πείσουν ότι δεν υποκρύπτουν πολλά περισσότερα.

 

«Ήρθα να βοηθήσω πιο πολύ τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Καρυπίδη. Μιλήσαμε για το ποδόσφαιρο, είμαι σε αυτό 30 χρόνια, να τους βοηθήσω να βελτιώσουν τον σύλλογο, να τον πάνε ένα επίπεδο παραπάνω. Να βοηθήσω τους κ. Καρυπίδη και κ. Παπαδόπουλο θέλω» ήταν η διπλωματική απάντηση του κ. Σάκεβιτς μετά το τέλος του αγώνα. Μία δήλωση περίπου στο ίδιο πλαίσιο αυτής που έγινε κατά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη. Οπότε να πιστέψουμε ότι άνθρωπος «κλειδί» για το deal έκανε ταξίδι αστραπή στην Ελλάδα απλώς για να διαβεβαιώσει τον  κ. Καρυπίδη ότι θα τον βοηθήσει με τις γνώσεις του για το πώς θα βελτιωθεί ο Αρης; Ενας τέτοιος ισχυρισμός φαίνεται αδύναμος.

 

Όπως αδύναμη ήταν και η διαρροή της ΠΑΕ Αρης, το απόγευμα του Σαββάτου, για το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Τι ανέφερε η διαρροή; Ότι οι Καρυπίδης-Παπαδόπουλος-Σακίεβιτς συμφώνησαν για την ανανέωση της χορηγίας και το πλάνο ανάπτυξης των Ακαδημιών! Ούτε ένα τέτοιο αποτέλεσμα έχει ισχυρή βάση. Για δύο λόγους: πρώτον οι σοβαρές συμφωνίες δημοσιοποιούνται με κοινή ανακοίνωση απ’ όλες τις πλευρές και όχι με διαρροή. Δεύτερον υπάρχει η εκτίμηση ότι ο κ.Σακίεβτις που ασχολείται με το ποδόσφαιρο με σκοπό το κέρδος δεν θα ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει για ένα project το οποίο από μόνο του δεν έχει αξία. Αρα που οδηγούμαστε;

 

Ότι κάτι πήγε στραβά στις συζητήσεις που αφορούν την πώληση του 60% του μετοχικού κεφαλαίου. Δηλαδή, αυτό που ήταν το πραγματικό αντικείμενο του ταξιδιού των κ.κ. Παπαδόπουλου και Σακίεβιτς στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα ήταν αντικείμενο του Τομ κατά το προηγούμενο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη. Τι μπορεί να πήγε στραβά; Σε μία αγοροπωλησία πολλά μπορεί να είναι τα αγκάθια.

 

Επ’ αυτού όμως σαφείς απαντήσεις μπορούν να δώσουν μόνο ο πωλητής κ.Καρυπίδης και οι δύο υποψήφιοι αγοραστές. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος πού δεν μπήκε στον κόπο να πει δυο κουβέντες για τη συνάντηση, είναι αυτός ο οποίος έχει την αγωνία για την επόμενη ημέρα του Αρη. Οι υποψήφιοι επενδυτές ακόμη κι αν χαλάσει το deal έχουν μεγάλο πεδίο δράσης στις Η.Π.Α. Εκείνος που έχει την ευθύνη να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης.

 

Οπότε αν το κεφάλαιο πώληση έχει κλείσει, υποχρεούται να ενημερώσει τον κόσμο του Αρη που άρχισε να χτίζει το δικό του όνειρο. Αν είναι ακόμη ανοιχτό το deal θα πρέπει να βιαστεί για μία οριστική συμφωνία προκειμένου να ξέρει με ποιο μπάτζετ θα κάνει την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τα μπρος- πίσω και οι χρονοκαθυστερήσεις, στον αθλητισμό συνήθως στοιχίζουν ακριβά. Και το κόστος, εκτός από την ομάδα, το πληρώνει ο κάθε ιδιοκτήτης ο οποίος δεν έχει την οξυδέρκεια να αντιληφθεί ότι είναι «εγκλωβισμένος».      

 

FOCUS

Ο Βρετανός στρατηγός εν αποστρατεία Jonathan Shaw κόπηκε «on air» από το δελτίο ειδήσεων του Skynews, επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του με την επίθεση στη Συρία. Σημειώνεται ότι ο Shaw ήταν Επικεφαλής των Βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Κάτι τέτοιο ούτε ο Τσουκαλάς σε οπαδό του Παναθηναϊκού δεν θα το έκανε.

X