ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χωρίς πάθος δεν πας πουθενά

Χωρίς πάθος δεν πας πουθενά

Οι άνθρωποι και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν τόσο από το αποτέλεσμα στην Πάτρα, αφού υπάρχει η ρεβάνς της Τούμπας.

Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου 

 

Οι άνθρωποι και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν τόσο από το αποτέλεσμα στην Πάτρα. Υπάρχει η ρεβάνς, όπου μπορεί να «διορθωθεί» η «μουτζούρα» στον πρώτο αγώνα με την Παναχαϊκή.

 

Αυτό που θα πρέπει να τους ανησυχήσει, κυρίως, είναι το γεγονός ότι οι παίκτες του Δικεφάλου δεν είχαν καθόλου πάθος. Και για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το νταμπλ, είναι κάτι που επιβάλλεται σε κάθε ματς.

 

Η υπεροψία είναι κακός «σύμβουλος» γενικότερα στην ζωή, άρα και στο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ χθες έδειξαν σε κάποια σημεία να υποτιμούν την Παναχαϊκή, η οποία στις κόντρες επιθέσεις ήταν «φαρμάκι». Ηρθαν και οι αμυντικές αδράνειες και στα δύο γκολ του αντιπάλου που έφεραν αυτή την -εκτός προγράμματος- ήττα.

 

Φυσικά, υπάρχει ο παράγοντας «κακός αγωνιστικός χώρος». Αλλά από μόνος του δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Αλλά επιμένουμε. Αυτό που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα είναι η νοοτροπία των παικτών. Σε ΟΛΑ τα παιχνίδια πρέπει να είναι η ίδια, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

 

Γιατί ακόμη και στην κακή της μέρα, ακόμη και αν έχει απουσίες μία ομάδα, εάν έχει πάθος, κερδίζει τις μονομαχίες, «κυνηγάει» όλες τις μπάλες, μπορεί να καλύψει το μειονέκτημά της και να μην φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε η απουσία βασικών ποδοσφαιριστών από την ενδεκάδα μπορεί να είναι καταλυτική σε ένα ματς κόντρα σε μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας.

 

Αυτό που έκανε την διαφορά χθες ήταν η δίψα για την νίκη. Την είχαν οι παίκτες της Παναχαϊκής, γι' αυτό και ανάγκασαν τον Δικέφαλο στην πρώτη του ήττα στο Κύπελλο μετά από 15 αγώνες. Και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη του μετά τον Απρίλιο του 2017.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X