ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χωρίς λεφτά, δεν λύνεται το πρόβλημα της ΚΑΕ Αρης

Χωρίς λεφτά, δεν λύνεται το πρόβλημα της ΚΑΕ Αρης

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αναλύει τις δύσκολες στιγμές που επικρατούν στην ΚΑΕ Άρης

Όπως πάρα πολλές φορές έχω επισημάνει από αυτή εδώ την γωνία, στον επαγγελματικό αθλητισμό τα μεγάλα προβλήματα στις ομάδες δημιουργούνται, συνήθως, όταν δεν υπάρχουν χρήματα και λύνονται όταν… υπάρχουν χρήματα.

 

Χωρίς χρήματα είναι από πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πετύχει κάποιος κάτι σπουδαίο στον επαγγελματικό αθλητισμό. Οσο έξυπνος κι αν είναι, όσο καλά οργανωμένος, όσο μεθοδικά κι αν δουλεύει, το… ταβάνι του θα είναι συγκεκριμένο. Μέχρις ενός σημείου θα μπορεί να φτάσει και πιο πάνω δεν θα μπορεί να πάει, επειδή ακριβώς θα του λείπουν τα χρήματα.

 

Θα αναρωτιέστε γιατί τα λέω όλα αυτά. Τα λέω με αφορμή αυτό που συμβαίνει στην ΚΑΕ Αρης.

Ο μπασκετικός Αρης έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο γιατί ο Λάσκαρης δεν διαθέτει χρήματα για την ομάδα εδώ και κάμποσους μήνες. Δεν με ενδιαφέρει αν έχει χρήματα και είναι δεσμευμένα ή αν δεν έχει καθόλου.

 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι ιδέες, οι επαφές, οι υποσχέσεις για χορηγίες και συμφωνίες που θα εξασφαλίσουν ρευστότητα, δεν απέδωσαν απολύτως τίποτε και καθώς δεν υπάρχει… ζεστό χρήμα από τον μεγαλομέτοχο μπλόκαραν τα πάντα στην ΚΑΕ Αρης.

 

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όμως, έχει η επόμενη μέρα της ΚΑΕ Αρης. Η οποία κι αυτή βρίσκεται σε συνάρτηση με τα χρήματα.

 

Διότι, ακόμη κι αν ο Λάσκαρης πει ναι σε όλα όσα του ζητάνε, ακόμη κι αν δεχτεί κάθε λογική ή παράλογη απαίτηση αυτών με τους οποίους μιλάει για να δρομολογηθούν εξελίξεις στους «κίτρινους», εφόσον οι διάδοχοί του δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα, επί της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι…

 

Ή, μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

 

Γι’ αυτό και κάθε φορά που υπάρχει ένα αρνητικό γεγονός, όπως αυτό με την ΚΑΕ Αρης αυτή την περίοδο, λέω ότι δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα ούτε οι κινητοποιήσεις, ούτε οι καταλήψεις, ούτε οι όποιες σκληρές αντιδράσεις.

 

Αν στον Αρη υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να διαθέσουν όσα χρειάζονται για να «τρέξει» η καθημερινότητα της ομάδας και να σηκώσουν το βάρος των χρεών που δημιούργησε ο Λάσκαρης, η μηχανή θα ξαναπάρει μπρος.

 

Αν δεν τα έχουν και νομίζουν πως με διαχείριση θα βρούνε λύσεις, θα κάνουν μια τρύπα στο νερό…  

X