ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χωρίς επενδυτή δεν μπορεί να προχωρήσει ο Ηρακλής

Χωρίς επενδυτή δεν μπορεί να προχωρήσει ο Ηρακλής

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει την επόμενη μέρα στον Ηρακλή η οποία δεν είναι και η πλέον ευοίωνη

Αν και οι παράγοντες του Ηρακλή βάζουν ως θέμα σε όλες τις τελευταίες τους τοποθετήσεις την κρίση των οπαδών της ομάδας σε σχέση με το μοντέλο διοίκησης στη Β' Εθνική, για τον κόσμο των κυανολεύκων , μάλλον, δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα.


Οι οπαδοί έχουν συναίσθηση των οικονομικών απαιτήσεων που υπάρχουν προκειμένου η ομάδα τους να συστήσει καινούργια ΠΑΕ, να καταβληθεί το μετοχικό κεφάλαιο, να καλυφτούν τα όποια χρέη κουβαλήσει από το παρελθόν και να κάνει πρωταθλητισμό.


Ξέρουν ότι για όλα τα παραπάνω χρειάζονται πολλά λεφτά. Λεφτά τα οποία δεν καλύπτονται από τα διαρκείας ούτε από κάποιους φίλους του Ηρακλή που... βούλωσαν τρύπες στην Γ' Εθνική.


Για να μπορέσει, συνεπώς, ο Ηρακλής να προχωρήσει στα επόμενα βήματα της προσπάθειάς του, χρειάζεται επενδυτή.


Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση και δεν υπάρχει και κανένας λόγος να χάνουν το χρόνο τους οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, περιμένοντας από τους οπαδούς να τους πούνε πώς θα διοικηθεί ο Ηρακλής.


Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να δικαιολογηθεί καθυστέρηση στην αναζήτηση επενδυτή, είναι ότι στον Ηρακλή δεν ξέρουν ακόμη αν θα πρέπει να φορτωθούν ένα μέρος από τα χρέη του παρελθόντος και ποιο θα είναι αυτό.


Διότι τα χρέη θα είναι κριτήριο για τον επενδυτή. Ευκολότερα θα αποφασίσει κάποιος επιχειρηματίας να εμπλακεί αν βρεθεί τρόπος να μηδενιστούν τα χρέη, πιο δύσκολα αν κάποια ακολουθήσουν και τον νέο ΑΦΜ του Ηρακλή.


Αρα, από τα χρέη εξαρτώνται τα πάντα, αφενός, η παρουσία επενδυτή, αφετέρου, είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση για τους κυανόλευκους.


Έως ότου, παρόλα αυτά, βρεθεί επενδυτής, υπάρχει πραγματικά ένα πολύ σοβαρό και αμεσότατο πρόβλημα για τον Ηρακλή.


Η αλήθεια είναι πως πρέπει να γίνουν ενέργειες για τις οποίες χρειάζονται χρήματα, και μάλιστα πολλά, τα οποία δεν υπάρχουν


Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκκαθάριση, η οποία είναι επείγουσα, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στον Ηρακλή ο άνθρωπος που θα την στηρίξει οικονομικά...

X