ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χοντρό ξενέρωμα με όσκαρ αστοχίας

Χοντρό ξενέρωμα με όσκαρ αστοχίας

Ο Γιώργος Καστάνης αρθρογραφεί για την «αυτοκτονία» του Δικεφάλου στην Ριζούπολη

Όταν «πετάς» στα… σκουπίδια 4 βαθμούς σε 2 εκτός έδρας αγώνες με μικρομεσαίες ομάδες οι οποίες δεν έχουν ισχυρή έδρα και ως εκ τούτου δεν σου δημιουργούν έντονη πίεση, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως «αυτοκτονείς».

 

Ο ΠΑΟΚ ξενέρωσε τους οπαδούς του και στο χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα. Θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το «διπλό», όμως από την μία η αστοχία των παικτών του σε καθοριστικές φάσεις τις οποίες δημιούργησαν και από την άλλη η ατυχία με τα δύο δοκάρια στα σουτ των Μπίσεσβαρ και Μακ και η κακή απόδοση παικτών όπως οι Κάνιας, Κάμπος, Πρίγιοβιτς, Μάτος, Μαουρίσιο (στο διάστημα που αγωνίστηκε) έφεραν το ματς στα επίπεδα της λευκής ισοπαλίας.

 

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όταν το παιχνίδι παιζόταν από την μία περιοχή στην άλλη. Όταν έμεινε με 10 παίκτες ο Απόλλωνας, θα περίμενε κανείς να δει τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Όμως ειδικά στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Οι παίκτες του, έφθασαν σε απόσταση 20 μέτρων έξω από την μεγάλη περιοχή της αντιπάλου ομάδας, όμως δεν κατόρθωσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Δύο ευκαιρίες δημιούργησαν σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο, όλες και όλες. Η πρώτη με την κεφαλιά του Βαρέλα, όταν η μπάλα έφυγε άουτ και η δεύτερη με το σουτ του Μακ, όταν η μπάλα σαδιστικά χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Τσόβιτς.

 

Δυστυχώς, οι παίκτες δεν είχαν τις γρήγορες κινήσεις, με τις οποίες θα μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα και να φθάσουν στο εύκολο γκολ. Όταν οι κορυφαίοι παίκτες της αναμέτρησης, είναι οι Κοντοές και Αλμπάνης, οι οποίοι έβγαλαν απίστευτο πάθος, το οποίο δεν είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μοιραία ήρθε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Με 5 βαθμούς σε 3 αγώνες, ο Δικέφαλος υπολείπεται από την πρώτη θέση της βαθμολογίας με 2 πόντους και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την συνέχεια. Από τα ενθαρρυντικά στοιχεία, που διαπίστωσα, ήταν η τάση των παικτών να επιχειρήσουν σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Η αλλαγή του Μπίσεσβαρ ήταν λανθασμένη, θα μπορούσε να βγάλει ο Λουτσέσκου τον Κάμπος και να βάλει τον Μακ, διατηρώντας τον Ολλανδό, ο οποίος μπορούσε με ενέργειές του να βγάλει φάσεις. Το συμπέρασμα είναι πως ο κόσμος ξενέρωσε, γιατί περίμενε μία νίκη, η οποία θα αποτελούσε εφαλτήριο για την συνέχεια.

 

X