ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χατζηγεωργίου: «Κανένας φόβος για τον όρο ''μακεδονικό'' σε προϊόντα»

Χατζηγεωργίου: «Κανένας φόβος για τον όρο ''μακεδονικό'' σε προϊόντα»

Η υφυπουργός τόνισε πως στο «Σκοπιανό», η κυβέρνηση ακολούθησε την εθνική γραμμή και προχώρησε σε μία συμφωνία ευνοϊκή για τη χώρα

«Σέβομαι την ευαισθησία των πολιτών για ένα σημαντικό εθνικό θέμα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι πολλές αντιδράσεις, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι υποκινούμενες για ψηφοθηρικούς λόγους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ ότι επενδύει πολιτικά στο κλίμα αναταραχής και ανασφάλειας.

 

Η υφυπουργός τόνισε πως στο «Σκοπιανό» η κυβέρνηση ακολούθησε την εθνική γραμμή και προχώρησε σε μία συμφωνία ευνοϊκή για τη χώρα. Δήλωσε, δε, ότι οι πολίτες σύντομα θα κατανοήσουν τα θετικά αυτής της συμφωνίας. Η ίδια, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις που φέρουν τον όρο «Μακεδονικό» ή «Μακεδονία» και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μέριμνα, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση τυχόν ζητημάτων που θα προκύψουν.

 

Σχετικά με τις αιτιάσεις της ΝΔ γύρω από ζητήματα ασφάλεια των πολιτών, η κα Χατζηγεωργίου τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση μεγεθύνει επικοινωνιακά τα όποια προβλήματα, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. «Δε ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, υπάρχουν φαινόμενα, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. κάνει καλά τη δουλειά της. Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο τρομοκρατική, όσο την παρουσιάζει η ΝΔ και μερίδα των ΜΜΕ. Οι δείκτες δείχνουν ύφεση της εγκληματικότητας», τόνισε η υφυπουργός και επιτέθηκε και στους υποψήφιους που υποστηρίζει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι υιοθετούν ακριβώς την ίδια ατζέντα. «Δε μιλάω μόνο για τον κ. Ταχιάο, αλλά και άλλους υποψήφιους από τον χώρο της ΝΔ, που μπαίνουν στην ίδια λογική για να αντλήσουν ψηφοφόρους, ενώ εμφανίζονται και υπερκομματικοί», τόνισε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι  προσπάθησε να μειώσει πολιτικά την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου. «Προσπάθησαν να τη μειώσουν κρύβοντας τις κομματικές τους ιδιότητες και εν τέλει φάνηκε ποιος δε φοβάται να δείξει την πολιτική του ταυτότητα», σημείωσε και αναφερόμενη στο ΥΜΑΘ, τόνισε πως παρέλαβε ένα αξιόλογο έργο, το οποίο θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει.

 

Αναφορικά με την οικονομία, είπε πως η πετυχημένη έξοδος στις αγορές με το 10ετές ομόλογο, αποδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η χώρα μας απομακρύνεται από την κρίση. «Δεν ωραιοποιώ την κατάσταση, υπάρχει ακόμη υψηλή ανεργία, αλλά εφαρμόσαμε μία κοινωνική πολιτική που στήριξε την ελληνική κοινωνία», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα δώσουν και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, την εντολή διακυβέρνησης της χώρας. «Βγάζουμε τη χώρα απο την κρίση με την κοινωνία όρθια», τόνισε και αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που δημιουργείται υπέρ της σύγκλισης των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων. «Οι ηγεσίες στο ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι δε θέλουν τη συνεργασία, αλλά το κλίμα, στη βάση του χώρου της κεντροαριστεράς είναι διαφορετικό. Πολλοί, πλέον, αντιλαμβάνονται την ανάγκη να μπει ένας φραγμός στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και της άκρας δεξιάς, στη χώρα μας, αλλά και ευρωπαικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Με αφορμή την αυριανή ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, σημείωσε πως και η ίδια ως γυναίκα έχει δεχθεί προσωπικές επιθέσεις που είχαν στόχο να την πλήξουν ατομικά ως πρόσωπο. «Δέχομαι την κριτική για την πολιτική μου δράση, αλλά όλα τα άλλα δε με αφορούν. Με νοιάζει η κριτική για τις πολιτικές επιλογές μου ή τις θέσεις ευθύνης που έχω αναλάβει και εκεί πρέπει να κριθώ και όχι για το ντύσιμό μου», κατέληξε.

X