ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χάσμα Μώραλη, Μαρινάκη με Κόκκαλη λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Χάσμα Μώραλη, Μαρινάκη με Κόκκαλη λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Η πιθανή υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος έφερε την αντίδραση του συνδυασμού «Πειραιάς νικητής»

Την αντίδραση του συνδυασμού «Πειραιάς νικητής» προκάλεσε η είδηση της πιθανής υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πληροφορίες θέλουν τον γιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, να είναι ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

 

Ετσι η παράταξη με την οποία εκλέχτηκε ο Πέτρος Κόκκαλης στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας του να υποβάλλει την παραίτησή του καθώς «οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Πειραιάς Νικητής»: 

 

«Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού».

 

Ο Πέτρος Κόκκαλης  είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές το 2014 με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, όντας δεύτερος σε σταυρούς πίσω μόνο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα ήταν από τους πιο ενεργούς δημοτικούς συμβούλους του Πειραιά στη διάρκεια της θητείας του.

 

Ομως τον περασμένο Νοέμβριο η απουσία του από την συνάντηση Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλη Μαρινάκη με τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού που έγινε στο δημαρχείο Πειραιά όπου ο πρώτος ανακοίνωσε επίσημα την εκ νέου συμμετοχή του στη διεκδίκηση του δήμου, προκάλεσε πολλά σχόλια.

 

Την εποχή εκείνη πληροφορίες ήθελαν τον Πέτρο Κόκκαλη να έχει δεχτεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δήμο Πειραιά. 

 

Ετσι ο Κόκκαλης έκανε ανάρτηση στο Instagram, μέσω της οποίας εξέφρασε την εκτίμησή του στο έργο του Γιάννη Μώραλη, δήλωσε «φίλος» του και ξεκαθάρισε ότι δεν «ήθελε και δεν θέλει να γίνει δήμαρχος Πειραιά».

 

Αναλυτικά όσα είχε γράψει τότε ο Πέτρος Κόκκαλης: 

 

«Από τότε που με τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Πειραιά, τον Μάιο του 2014, έχω εργαστεί με όλη μου την ψυχή και όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πόλης μας στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, που είναι φίλος μου και κάνει εξαιρετική δουλειά. Υπάρχει πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μου για τους επόμενους μήνες και δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή αν και πώς θα συμμετέχω στις επερχόμενες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν ήθελα και ούτε θέλω να γίνω δήμαρχος».

X