ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χαμός στην Ιταλία από το ναζιστικό χαιρετισμό ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

Χαμός στην Ιταλία από το ναζιστικό χαιρετισμό ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

Υπό άλλες συνθήκες, ουδείς θα είχε ασχοληθεί με το τι συνέβη στην αναμέτρηση Μαρτζαμπότο-65 Φούτα για τη δεύτερη κατηγορία

Κι όμως τα όσα έκανε μετά το γκολ που πέτυχε ο Εουτζένιο Μαρία Λίππι, χαρίζοντας στο φινάλε του αγώνα τη νίκη στην ομάδα του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

 

Ο Λίππι μετά το γκολ, πανηγύρισε τρέχοντας προς το μέρος των φίλων της ομάδας του, σηκώνοντας το χέρι του ναζιστικά, ενώ βγάζοντας την μπλούζα του υπήρχε σύμβολο της ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας του Σαλό. Πρόκειται για το ναζιφασιστικό κρατίδιο που ο Μουσολίνι είχε δημιουργήσει στην βόρειο Ιταλία, μαζί με τους Γερμανούς, λίγο πριν τη νίκη των Συμμάχων, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ο συνδυασμός αυτών των δύο προκάλεσε την οργή των οπαδών των γηπεδούχων, αλλά και της δημοτικής αρχής καθώς στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης Μαρτζαμπότο (που βρίσκεται στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα), οι ναζιστικές δυνάμεις διέπραξαν μια από τις πιο βάρβαρες σφαγές τους, πριν εβδομήντα τρία χρόνια. Ο συνολικός απολογισμός της ναζιστική θηριωδίας στις περιοχές Μαρτζαμπότο, Γκριντζάνα Μοράντι και Μοντζούνο, ήταν 995 νεκροί.

 

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό από την Ομοσπονδία και θα κληθεί να πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο, ενώ με δήλωσή του στα social media ζήτησε συγνώμη για την απερίσκεπτη ενέργεια του.

 

 

protothema.gr

X