ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χαλκιδική: Aπαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Χαλκιδική: Aπαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την δασική προστασία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά σε λήψη μέτρων


Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου, όπως έχει προειδοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

 


Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, με σκοπό την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους σε ορισμένες περιοχές.

 

Πιο αναλυτικά από σήμερα μέχρι αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές:

 

α) Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή, β) Χερσόνησο Σιθωνίας – Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά, γ) τις δασικές περιοχής Ουρανούπολης και Κομίτσας και την περιοχή Κάκαβος την Τετάρτη 10.07.2019 και από ώρες 09.00 έως 09:00 το πρωί της επομένης 11.07.2019.

Για την εφαρμογή του μέτρου, η Πυροσβεστική υπηρεσία Πολυγύρου προειδοποιεί:

-Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.

-Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.

-Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

-Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

-Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου.

-Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.

X