ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χαλάλι τα λεφτά για τον Χατσερίντι

Χαλάλι τα λεφτά για τον Χατσερίντι

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την μεταγραφή Χατσερίντι και για το πόσα μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ ο παίχτης

Ο Χατσερίντι στον ΠΑΟΚ! Υπέγραψε χθες συμβόλαιο για τρία χρόνια με ποσό μαμούθ. Περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Δηλαδή συνολικά, ο Ουκρανός γίγαντας του 1,97 θα πάρει για την συνολική διάρκεια του συμβολαίου του περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ! Όπως λέει ο λαός, αυτά είναι λεφτά!

 

Η μεταγραφή κερδίζει τις εντυπώσεις για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι αναμφισβήτητη αξία του παίκτη. Οι αριθμοί συνηγορούν στην αναμφισβήτητη ποιότητα αλλά και στις υψηλές παραστάσεις που τον ακολουθούν. Ο Χατσερίντι κουβαλάει στο δισάκι του την παρουσία του όχι μόνο σε κορυφαίο επίπεδο στην Ουκρανία αλλά και στο Τσάμπιονς Λίγκ.

 

Ο δεύτερος λόγος που η έλευση Χατσερίντι δεν μπορεί να περάσει έτσι είναι τα εκατομμύρια που έστρωσε στα πόδια του, ο Ιβάν Σαββίδης. Το ποσό είναι μεγάλο για ελληνικά δεδομένα και πιάνει το ταβάνι του ΠΑΟΚ εσωτερικά. Δίπλα του μπορούν να σταθούν με τις ίδιες απολαβές ο Πρίγιοβιτς και ο Μαουρίτσιο. Μόνο που ο Χατσερίντι είναι κεντρικός αμυντικός. Και οι αμυντικοί παραδοσιακά δεν πιάνουν ούτε την μισή αντίστοιχη τιμή ενός κυνηγού. Να γιατί η μεταγραφή γράφει ιστορία.

 

Με την άφιξη του ο ΠΑΟΚ ενισχύεται αφάνταστα στο κέντρο της άμυνας. Με ύψος κοντά στα δύο μέτρα, ο Χατσερίντι κάνει τον ΠΑΟΚ ανίκητο στο ψηλό παιχνίδι και τον καθιστά επικίνδυνο στα στημένα. Με δεδομένη την εμπειρία του και την παρουσία του διαρκώς ανερχόμενου Βαρέλα, Ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει πλέον το καλύτερο δίδυμο στόπερ.

 

Αν υπάρχει μια αδυναμία, όπως την έχουμε περιγράψει στο παρελθόν, είναι τα ίδια χαρακτηριστικά που φαίνεται να διαθέτουν Βαρέλα και Χατσερίντι. Ίδια πλεονεκτήματα, ίδια μειονεκτήματα. Θα ήταν προτιμότερο ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον. Η εμπειρία όμως του Ουκρανού μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα.

 

Και κάτι ακόμη. Είναι από τις σπάνιες φορές που ο ΠΑΟΚ κινείται τόσο γρήγορα στο μεταγραφικό μέτωπο. Μας έχει συνηθίσει να τρέχει την τελευταία στιγμή με την ψυχή στο στόμα… Τώρα έκανε την πρώτη του μεταγραφή 31 Μαΐου! Είναι πρόοδος.

X