ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Balance και confidence, οι αγαπημένες λέξεις του Λουτσέσκου…

Balance και confidence, οι αγαπημένες λέξεις του Λουτσέσκου…

Ο Ρουμάνος έχει καταφέρει να «χτίσει» κάτι που θέλει κόπο και τρόπο για να δημιουργηθεί και που δε θέλει επ΄ουδενί να χαθεί - Γράφει ο Χάρης Δημαράς

Προφανώς και δεν… χάνεται ο ΠΑΟΚ εξαιτίας του αποκλεισμού του από την Μπενφίκα. Κι αυτό διότι οι Πορτογάλοι έχουν τετραπλάσιο μπάτζετ, ποδοσφαιριστές που μπορούν να σε «καταστρέψουν» και να μη σου συγχωρήσουν κανένα λάθος.

 

Αυτό που προκαλεί πικρία στους ασπρόμαυρους είναι ότι την πρόκριση επί της ουσίας τη «δώρισε» ο ΠΑΟΚ, δεν την κατέκτησε η Μπενφίκα προτάσσοντας την -αναμφίβολη- υπεροπλία της. «Φτηνή» ήττα και σίγουρα πλασματικό σκορ για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου και για τις δυνατότητες που έδειξαν ότι έχουν στα πέντε παιχνίδια των προκριματικών.

 

Ο ΠΑΟΚ το ξέρει ως οργανισμός πως πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να γίνει σοφότερος από τον χθεσινό αποκλεισμό. Τα συμπεράσματα ανήκουν στον Ραζβάν Λουτσέσκου και μόνο σε αυτόν σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των παικτών από εδώ και πέρα. Αυτός έχει το «τιμόνι», το κουμαντάρει σωστά -όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα- και καλείται απλά να συνεχίσει να το κάνει.

 

Ακόμη κι αν υπάρξουν μποφόρ, ο Ρουμάνος δείχνει ικανός να… ξεπεράσει τις παλίρροιες. Η αγαπημένη του λέξη άλλωστε είναι «balance». Ισορροπία. Εχει δείξει πως ξέρει να το κάνει τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στις σχέσεις του, εντός και εκτός ομάδας.

 

Τα «καλά αποδυτήρια» είναι το όπλο του ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες. Πολλοί αναφέρουν ως παιχνίδι – σταθμό τον αγώνα στην Ξάνθη. Εκεί άρχισε να χτίζεται η εμπιστοσύνη, η άλλη αγαπημένη λέξη του Λουτσέσκου: Confidence. Ακόμη και στις κακές μέρες, ακόμη και στους παίκτες που δεν παίζουν. Οι αποφάσεις του Ρουμάνου στα μάτια όλων των μελών της ασπρόμαυρης οικογένειας μοιάζουν δίκαιες. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό που έχει «χτίσει» ο 49χρονος τεχνικός. «Κέρδισε» τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, με τον δικό του τρόπο.

 

Τις λέξεις αυτές και ό,τι αυτές συνεπάγονται είναι βέβαιο ότι θα τις υπερασπιστεί με πάθος ο Ραζβάν. Γιατί αυτές οι δύο, μέσα από τη δουλειά που γίνεται από όλο το τιμ, οδηγούν στην τρίτη αγαπημένη του: Maturity… Ο ώριμος ΠΑΟΚ που θα μάθει να ξεπερνάει τις δυσκολίες και που δε θα πτοηθεί απ’ όποιο εμπόδιο θα του παρουσιαστεί. Φαίνεται πως έχει τον τρόπο.

X