ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αστυνόμος ο κόσμος του ΠΑΟΚ

Αστυνόμος ο κόσμος του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την ασφάλεια την οποία μπορεί να προσφέρει ο κόσμος την Κυριακή στο γήπεδο

Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης πήρε μια θετική πρωτοβουλία. Κάλεσε τους υπεύθυνους των ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης για να ζητήσει ένα πράγμα: να πέσουν οι τόνοι πριν το ντέρμπι φωτιά της Κυριακής που θα κρίνει τον τίτλο για την Θεσσαλονίκη μετά από 34 ολόκληρα χρόνια. Η συνάντηση υπήρξε εποικοδομητική.

 

Υπενθύμισε την σπουδαιότητα της αναμέτρησης και έβαλε στο τραπέζι μια ανησυχητική πληροφορία. Σύμφωνα με την ενημέρωση από αστυνομικές πηγές ο κίνδυνος αναταραχής είναι πολύ μεγάλος... Δεν επεκτάθηκε περισσότερο, ούτε έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Όσα είπε όμως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη...

 

Και δεν είναι το μόνο. Ζήτησε να θυμηθούν όλοι την αυστηρότητα του νόμου που ξεκινάει με παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κάθε φορά που διεξάγονται παιχνίδια και επεκτείνεται μέχρι την απειλή φυλάκισης σε σοβαρές περιπτώσεις. Είναι ο φόβος των συνεπειών που πρέπει να τους κρατάει όλους σε εγρήγορση.

 

Ταυτόχρονα είναι πλέον γνωστό ότι το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα θα βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί σε μια αστυνομική επιχείρηση άνευ προηγουμένου- μόνο τα μέτρα για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα θα μπορούσαν να συγκριθούν μαζί της. Όμως όλα αυτά δεν φτάνουν. Αντίθετα μας προσβάλουν. Δεν είμαστε εδώ Μάο- Μάο...

 

Από την άλλη κανένας αστυνομικός δεν μπορεί να προστατέψει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι αν οι θεατές δεν είναι συνειδητοποιημένοι. Κι είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πιο ώριμος από ποτέ να προστατεύσει την ομάδα και να μην την αφήσει έρμαιο στα χέρια των λίγων. Κανένας δεν θέλει να προσφέρει τη χαρά άλλης μια κλοπής πρωταθλήματος. Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα.

 

Την Κυριακή είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα θωρακίσει την ομάδα και θα αποτελέσει εγγύηση ομαλότητας. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. Πολύ καλύτερα κι από τους 2.000 αστυνομικούς.

 

 

X