ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ασίστ χρειάζεται ο Πρίγιοβιτς...»

«Ασίστ χρειάζεται ο Πρίγιοβιτς...»

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για τις βοήθειες που χρειάζεται ο Πρίγιοβιτς και τη γενικότερη αδυναμία αξιοποίησης του φορ στον ΠΑΟΚ

 

Nα αγιάσει το στόμα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Με αφορμή το χρυσό γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που έστειλε τη Σερβία στους τελικούς του Μουντιάλ, είπε ο άνθρωπος το αυτονόητο. Αυτό που με καίει προσωπικά και το φωνάζω εδώ και δύο χρόνια, σχετικά με την αδυναμία της αξιοποίησης του φορ του ΠΑΟΚ από τους συμπαίκτες του. Παθογένεια την οποία πλήρωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης, παθογένεια που «μίκρυνε» τον Ευθύμη Κουλούρη στην εκτίμηση της φίλαθλης κοινής γνώμης, παθογένεια που, πολλές φορές, αδρανοποιεί ακόμη και τον Πρίγιοβιτς.

 

Ιδού τι είπε ο Μιλόγεβιτς: «Ο Σλάβολιουμπ Μούσλι (ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας)  έχει επιλέξει ένα 3-4-3, το οποίο ταιριάζει καλά στον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Στον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς δουλεύει πολύ, σκοράρει, αλλά πρέπει να παίρνει και ασίστ.  Πρέπει να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Είναι ένας παίκτης περιοχής, δυνατός και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Όταν βρίσκεται εκτός περιοχής δεν είναι τόσο επικίνδυνος. Το να μπορείς να σκοράρεις δεν είναι μόνο ατομικό προσόν, αλλά προέρχεται από την ομαδικότητα για να σου δοθούν οι ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι. Ο Πρίγιοβιτς αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Λουτσέσκου πρέπει να βρει το κατάλληλο σύστημα ώστε ο Πρίγιοβιτς να πάρει βοήθειες».

 

Απλά είναι τα πράγματα και τα λένε και οι ειδήμονες, δεν τα λέμε μόνο εμείς. Θα του δώσεις την μπάλα του Πρίγιοβιτς; Θα σκοράρει. Δεν θα του τη δώσεις; Θα είναι σα να μην υπάρχει. Το ίδιο ίσχυε και για τον Κλάους. Το ίδιο ισχύει για κάθε φορ τέτοιου τύπου. Αλλο είναι να είσαι Ιμπραήμοβιτς ή Σοάρες και άλλο Πρίγιοβιτς ή Αθανασιάδης. Αρα, λοιπόν, αν θέλει ο ΠΑΟΚ να σκοράρει συνεχώς ο Σέρβος, πρέπει να τον τροφοδοτούν σωστά και οι πλάγιοι, επιθετικοί και αμυντικοί, αλλά και τα χαφ. Κι αυτό δεν νομίζω ότι εξαρτάται τόσο  από τις εμπνεύσεις του όποιου προπονητή, όσο από τις ικανότητες των παικτών.

 

Πάντως, εδώ που τα λέμε, αυτό το γκολ με τη Γεωργία έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Για τη Σερβία, για τον ίδιο τον Πρίγιοβιτς, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Για τη Σερβία, γιατί επιτέλους επανέρχεται σε τελική φάση Μουντιάλ. Για τον ίδιο, γιατί παίρνει όλη την κρέμα της δόξας και έχει από τώρα καπαρώσει θέση στην αποστολή για τους τελικούς. Και για τον ΠΑΟΚ γιατί ο Πρίγιοβιτς ανεβάζει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και έχει την προοπτική να τις ανεβάσει ακόμη περισσότερο. Τα 10 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας στο συμβόλαιό του είναι αξιοσέβαστο ποσό. Με τόσα χρήματα, αγοράζεις 10 μια ενδεκάδα. Αν. Βέβαια, πρέπει να πουλήσεις τον Πρίγιοβιτς. Αλλά αυτό είναι μια διαφορετική συζήτηση.

 

 

 

 

 

 

 

X